Kirjeldus
Keedusingi retsept kanalihast 1,2 kg
Koostis :
0,8 kg kanafileed
0,4 kg kanakoiva liha
1 tl piimapulbrit
15 g maitseainesegu keedusingile
100 ml vett
21 g soola ja natuke pipart
Valmistamine:
Tükeldage liha umbes 3-4 cm suurusteks tükkideks, lisage külm vesi ja supilusikatäis piimapulbrit ning segage kõik läbi. Lisage maitseainesegu (15 g) soola, pipart ja jälle segage hoolikalt. Saadud segu mahub 1,5 kg Singipressi. Pange pressi sisse küpsetuskott ja täitke keedunõu maitsestatud lihamassiga. Sulgege keedunõu, vedru vajutab lihamassi kokku ja pange keetmise ajaks termomeeter.
Singipress asetatakse veega täidetud potti. Potis olev vesi ei tohiks keeda, selle temperatuur peaks tõusma aeglaselt kuni max. 90 ° C. Kui temperatuur liha sees tõuseb 69–70 ° C, lõpetage keetmine ja asetage singipress külma vette. Kui see on jahtunud , pange külmkappi. Järgmisel päeval on sink söömiseks valmis.
Singipressist on mugavam liha välja võtta kui see on küpsetuskotis.