Rullkõrvits Goldena 3 g

0.80

Tootekood: 4743253011084 Kategooriad: ,

Cucurbita pepo

Kõrge saagikusega sort. Viljad valmivad keskmiselt 6-8 nädalat pärast istutamist. Säravkollase koore ja kreemiselt valge sisuga. Haigustekindel ja vastupidav temperatuuri kõikumistele.

Pakis seemneid 3 grammi.

Ühik: pk

462 laos

Täpsem kirjeldus:

Kasvatamine: Võib kasvatada otsekülvist kasvukohale või siis taimed ette kasvatada. Kuna rullkõrvits on väga soojust armastav taim, siis soovitatav on taimed ette kasvatada. Seemned külva mai alguses 8-10cm läbimõõduga potti 2-3cm sügavusele (kui külvad avamaale, siis 3-4cm sügavusele). Idanemistemperatuur üle 20 kraadi C (avamaal peab muld 10cm sügavusel olema vähemalt 14 kraadi C). Tõusmed ilmuvad kusagil nädalaga. Kasvuaeg tõusmetest kuni kasvukohale istutamiseni 20-25 päeva. Avamaale võib istutada olenevalt ilmast mai lõpust- juuni alguseni.

Kasutamine: Toiduks on parimad noored, 7-12 päevased viljad. Rullkõrvitsa väärtusteks on palju kiudainet, kaaliumi, vähesel määral ka C-vitamiini, kaltsiumi ja magneesiumi, fosforit. Parema tulemuse saamiseks peaks vilja jätma veidi krõmpsuvaks, mitte päris pehmeks küpsetama.

Istutusskeem

v100cm, rv 100-150cm

Istutussügavus

3-4cm

Külv avamaale

Mai-Juuni

Külv sisse

Mai

Kasvutingimus

Päikseline

Õitsemisaeg

-

Kirjeldus

Kasvatamine: Võib kasvatada otsekülvist kasvukohale või siis taimed ette kasvatada. Kuna rullkõrvits on väga soojust armastav taim, siis soovitatav on taimed ette kasvatada. Seemned külva mai alguses 8-10cm läbimõõduga potti 2-3cm sügavusele (kui külvad avamaale, siis 3-4cm sügavusele). Idanemistemperatuur üle 20 kraadi C (avamaal peab muld 10cm sügavusel olema vähemalt 14 kraadi C). Tõusmed ilmuvad kusagil nädalaga. Kasvuaeg tõusmetest kuni kasvukohale istutamiseni 20-25 päeva. Avamaale võib istutada olenevalt ilmast mai lõpust- juuni alguseni.

Kasutamine: Toiduks on parimad noored, 7-12 päevased viljad. Rullkõrvitsa väärtusteks on palju kiudainet, kaaliumi, vähesel määral ka C-vitamiini, kaltsiumi ja magneesiumi, fosforit. Parema tulemuse saamiseks peaks vilja jätma veidi krõmpsuvaks, mitte päris pehmeks küpsetama.