Punapeet Rote Kugel 5 g

1.20

Tootekood: 4743253011053 Kategooriad: ,

Beta vulgaris

Keskvarajane sort, mis valmib 55-60 päevaga. Tumepunaste, väga ühtlaste ümmarguste viljadega ja tumepunaste lehtedega sort. Sobib hästi ka säilituseks. Ei lähe kergesti õitsema ja on suhteliselt haiguskindel. Väga heade maitseomadustega.

Pakendis 5 g.

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 1 Boonuspunkt!

Ühik: pk Laos: 540

Täpsem kirjeldus

Kasvatamine: Söögipeeti kasvatatakse vahetult kasvukohale külvates. Kui on soov peedisaaki varem koristada, võib peeti ka eelkasvatada ning seejärel ümber istutada, sest ümberistutamist talub peet hästi. Avamaale ei soovitata külvata peeti enne, kui muld on soojenenud vähemalt +8 kraadini. Meie kliimas on kõige parem külviaeg maikuu keskpaik ning lõpp. Kui on soov külvata varem, siis aitab hädast välja katteloor või kile. Peete külvatakse üksteisest 5-10cm kaugusele ning kui on soov peete kasvatada mitmes reas, siis tuleks reavahe jätta umbes 25-30cm. Niimoodi külvatud peedid tulevad väiksemad või keskmise suurusega ning on just parajad köögis roogade valmistamiseks. Kui on aga soov saada suurekasvulisi peete, siis tuleks peedid külvata üksteisest 20-25cm kaugusele.  Seemne  külvisügavus sõltub  mullatüübist. Kui muld on kerge ja õhuline, siis sobib külvisügavuseks umbes 3-4cm. Raskema mulla korral aga 2-3cm. Söögipeet tärkab umbes 8-10 päeva pärast. Peet ei vaja väga palju kasvuaegset hoolt. Jälgida tuleb, et muld oleks kobestatud ja umbrohupuhas. 



Kasutamine: Meeldiva magusa maitsega ja sügisel väga mahlane. Eelisteks on suurepärane aroom, tugev värvus ja mitmekesine kasutatavus. Peeti võib lisada toorelt või kuumtöödeldult külmadele ja soojadele toitudele, sobib eriti hästi lihatoitude lisandiks. Riivitud peeti võib süüa toorelt, lisada kotlettidele, pajaroogadesse, hautistesse, vormiroogadesse ja suppidesse. 

Kirjeldus

Kasvatamine: Söögipeeti kasvatatakse vahetult kasvukohale külvates. Kui on soov peedisaaki varem koristada, võib peeti ka eelkasvatada ning seejärel ümber istutada, sest ümberistutamist talub peet hästi. Avamaale ei soovitata külvata peeti enne, kui muld on soojenenud vähemalt +8 kraadini. Meie kliimas on kõige parem külviaeg maikuu keskpaik ning lõpp. Kui on soov külvata varem, siis aitab hädast välja katteloor või kile. Peete külvatakse üksteisest 5-10cm kaugusele ning kui on soov peete kasvatada mitmes reas, siis tuleks reavahe jätta umbes 25-30cm. Niimoodi külvatud peedid tulevad väiksemad või keskmise suurusega ning on just parajad köögis roogade valmistamiseks. Kui on aga soov saada suurekasvulisi peete, siis tuleks peedid külvata üksteisest 20-25cm kaugusele.  Seemne  külvisügavus sõltub  mullatüübist. Kui muld on kerge ja õhuline, siis sobib külvisügavuseks umbes 3-4cm. Raskema mulla korral aga 2-3cm. Söögipeet tärkab umbes 8-10 päeva pärast. Peet ei vaja väga palju kasvuaegset hoolt. Jälgida tuleb, et muld oleks kobestatud ja umbrohupuhas. 



Kasutamine: Meeldiva magusa maitsega ja sügisel väga mahlane. Eelisteks on suurepärane aroom, tugev värvus ja mitmekesine kasutatavus. Peeti võib lisada toorelt või kuumtöödeldult külmadele ja soojadele toitudele, sobib eriti hästi lihatoitude lisandiks. Riivitud peeti võib süüa toorelt, lisada kotlettidele, pajaroogadesse, hautistesse, vormiroogadesse ja suppidesse.