Kirjeldus
Kasvatamine: Söögipeeti kasvatatakse vahetult kasvukohale külvates. Kui on soov peedisaaki varem koristada, võib peeti ka eelkasvatada ning seejärel ümber istutada, sest ümberistutamist talub peet hästi. Avamaale ei soovitata külvata peeti enne, kui muld on soojenenud vähemalt +8 kraadini. Meie kliimas on kõige parem külviaeg maikuu keskpaik ning lõpp. Kui on soov külvata varem, siis aitab hädast välja katteloor või kile. Peete külvatakse üksteisest 5-10 cm kaugusele ning kui on soov peete kasvatada mitmes reas, siis tuleks reavahe jätta umbes 25-30 cm. Niimoodi külvatud peedid tulevad väiksemad või keskmise suurusega ning on just parajad köögis roogade valmistamiseks. Kui on aga soov saada suurekasvulisi peete, siis tuleks peedid külvata üksteisest 20-25 cm kaugusele. Seemne istutamissügavus sõltub mullatüübist. Kui muld on kerge ja õhuline, siis sobib istutamissügavuseks umbes 3-4 cm. Raskema mulla korral aga 2-3 cm. Söögipeet tärkab umbes 8-10 päeva pärast. Peet ei vaja väga palju kasvuaegset hoolt. Jälgida tuleb, et muld oleks kobestatud ja umbrohupuhas.
Kasutamine: Sobib nii värskelt tarbimiseks kui ka säilitamiseks.