Kirjeldus
Kasutatakse suhkrusisalduse mõõtmiseks veinis, valmistamis protsessi erinevatel etappidel.
– Enne käärimise algust ei tohiks suhkru kontsentratsioon ületada 22 ° Blg – roosa ala
– kohe pärast täiendavate suhkrudooside lisamist kääritamise ajal ei tohiks veinimeetri näidud ületada 16 ° Blg – kollane ala
– kuivade ja poolmagusate veinide käärimise viimases etapis peaks näit olema vahemikus – roheline ala
See hüdromeeter võimaldab ka veinis alkoholi kontsentratsiooni kaudselt määrata lihtsate arvutuste abil.
Kasutamine:
Mõõtmiseks tuleb katseklaas täita väikese koguse vedelikuga, milles pole tahkeid osakesi ja gaasimulle. Vedeliku kogus peaks olema selline, et katseklaasi pandud ujuk hõljuks vabalt ega puudutaks reservuaari seinu.
Loeme suhkru kontsentratsiooni väärtust vastavalt ülemisele näidule.