Kasvatamine: Keskvalmivad sordid külvatakse aprilli II või III dekaadil. Kastidesse külvi korral arvestatakse varase peakapsa puhul 15-20 g seemet ja hilise ning keskvalmiva kapsa puhul 4-5 g seemet 1m2 kohta. Seeme kaetakse 0,5cm paksuse liiva kihiga. Peakapsas tärkab 6-8 päeva pärast. Pikeerimine soodustab tugeva juurekava arenemist.Peakapsad on külmakindlad taimed. Tärganud tõusmed taluvad lühiajalist külma -5°C kuni -6°C, täiskasvanud taimed aga kuni -8°C. Mullastiku suhtes kapsas kuigi nõudlik ei ole, küll aga vajab ta piisavalt valgust. Korraliku saagi saamiseks tuleb taimi mullata ja kasta.
Kasutamine: Väga hea sort hapendamiseks. Kapsast võib süüa ka toorelt (salatina) või kuumtöödeldult. Hapendamine teeb kapsa kergemini seeditavaks, muudab köögivilja tekstuuri ja maitset, kuid säilitab vitamiinid ja mineraalained.