Siidri kontsentraat PRESTO Maasikasiider 15L

26.00

Tootekood: 6417625100673 Kategooriad: ,

Siidi konsentraat Maasikasiidrile koosneb kuivatatud koostisosadest ja fermenatsiooniks vajalikest abiainetest. Pakist saab valmistada 15 liitrilt siidrit.
Pakendis on marjade pakk, kääritamise koostisosad, kurnakott ja juhend. Lisaks on vaja 1-1,5 kg suhkrut ja 12 L vett.
Soovitatav listatav suhkrukogus (pruulisuhkur): 1 – 1,5 kg (ca 4 – 5,5%)
Marjade pakk 431g: Rosin, leedri marjad, õun, pihlakas, kibuvitsa koor, maasikas, viinamarja koor, aroom. VÕIB SISALDADA SULFIITE
Fermentatsiooni koostisosad 42g: sidrunhape (E330), pärmi toitaine, siidri pärm, ensüüm.
Neto kaal 473 g

  • Pärnu: 1

Täpsem kirjeldus

Enne alustamist varu sobilikus suuruses  kääritusnõu koos vesilukuga, suhkurt ja vett. 

PRESTO Siidri kontsentraat 15L kasutusjuhend

ENNE LUGEGE ETTEVALMISTAMISJUHEND. 

KONTROLLI, KAS SEE LEIDAKS PAKENDIST JÄRGNEVAD pakid:

1. Sidrunhape (E330 22g)

2. Ensüüm (pektolaas 1,33 g)

3. Pärmi toitesool (diammooniumfosfaat 10g)

4. Siidripärm (pärm 7g, spetsiaalne toitaine 2g)

5. Marja/puuvilja segukott

6. Kurnakott ehk käärituskott

HEAD NÕUANDED SIIDRIVALMISTAJATELE:

Puhastage käärimisanumad ja -seadmed sooja veega, millele on lisatud desinfitseerimisvahendit. Loputage hoolikalt, lõpuks külma veega.

Käärimisprotsess peab toimuma päikese eest varjatud keldris või toas. 

Ruumi temperatuur peaks olema 22-24°C. Madalam temperatuur aeglustab käärimist, kuid lõpptulemust see ei kahjusta. Vältige tuuletõmbusega kohti ja külmi põrandaid, ärge pange kunagi 

kääritusnõud otse põrandaküttega põrandale.

1. Vala marja/puuviljasegu kurnakotti, sulge kott ja aseta see puhtasse kääritusnõusse. Lisage kott sidrunhapet.

2. Keeda 5 liitrit vett ja lahusta vees suhkur. Vala kuumalt lahus kääritusnõusse. Sega läbi ja lase marjadel niiskust imada. Kontrollige vedeliku temperatuuri.

3. Kui vedeliku temperatuur on langenud 60 °C-ni või veidi alla selle, lisage ensüümi kott fermenterisse segades. Anna see ensüüm töötab ja marjad/puuviljad muutuvad aeglaselt mahlaseks

paariks tunniks jahutusvedelikus.

4. Lisa kääritusnõusse külm vesi, kogus ca 12 liitrit. Kontrollige vedeliku temperatuuri ja

seejärel lisage saavutamiseks veel külma või kuuma vett 25°C ja 15 liitrit.

Mõõtke vedeliku erikaal ja registreerige see.

5. Lisa Pärmi toitesool ja Siidri pärmi kotid kääritusnõusse. Segage.

Sulgege anum veelukuga varustatud kaanega. Täitke veesulgur pool vett. Asetage kääritusnõu otsese päikesevalguse eest kaitstult, tuuletõmbuseta kohta, mille temperatuur on 20 kuni 24 °C. Pärm sureb püsival temperatuuril üle 30°C!

Käärimine hakkab kui veesilukk hakab mulksuma- tavaliselt mõne tunni pärast kuni päeva jooksul. 

Alanud käärimise märk on ka vahu tekkimine vedeliku pinnal ja anumast tulev susisev hääl. Käärimisaega mõjutab suhkru hulk ja käärimistemperatuur, tavaliselt kestab käärimine ca 1 nädal.

Käärimine aeglustub lõpu poole. Lase siidril käärida lõpuni ehk mulksumise lõppemiseni.

6. Kontrollige käärimise lõppu hüdromeetriga( ei ole komplektis) Käärimine on lõppenud, kui näit on muutumatu vähemalt kaks päeva järjest. Näit peaks langema 0-le (1,000) või alla selle.

Kui erikaalumõõtja näit on ikka üle 0 (>1000), andke lase siidril veel paar päeva käärida.

Kasutage siidri ümber pakendamiseks(villimiseks) hästi puhastatud ja desinfitseeritud, survekindlaid

pudelid. Nt. patentkorgiga pudelid, PET-plast keeratava korgiga õllepudelid või kroonkorgiga suletud õllepudelid või pudelid vahuveini.

7. Kui siider on valmis, võid selle valada pudelitesse või õllevaati/survenõusse.

Eemaldage kurnakott puuviljade/marjadega ja kurnake siider ja villige pudelitesse. Jätke kaela ümber ca 5 cm vaba ruumi. Lisage pudelitesse 1 tk gaseerimis tablett või teelusikatäis suhkrut  0,33 liitrise pudeli kohta.

Kui kasutate pudelite asemel õllevaate/surveanumaid, vähendada käärimisjärgse suhkru kogust kolmandiku võrra.

8. Sulgege pudelid tihedalt ja laske pudelitel seista nädalaks toatemperatuuril püsti ja siis viige need jahedasse ja pimedasse kohta säilitamiseks. Siider on valmis joomiseks pärast selginemist, kuid paar nädalat säilitamist paraneb maitse veelgi. 

Pane siidripudelid mõneks ajaks püsti külmkappi ,päev enne avamist. Serveerimisel vala ettevaatlikult klaasi , setete vältimiseks.

MÄRGE! Sel viisil valmistatud siider on kuiv. Kui sa tahad magusam siider, lisa villimise ajal

lisaks käärimisjärgsele suhkrule midagi käärimatut nt magusaine (st MITTE tavaline suhkur).

Presto Siidri konsentraat 12 L juhend.docx: PDF

Presto Siidri valmistamise komplekt. – koopia.pdf: PDF

  • Alates 39€ tarne pakiautomaati tasuta

  • 14 päeva raha tagasi garantii

  • Kauba väljastamine 2 tööpäeva jooksul

  • Turvaline ostukoht

Kirjeldus

Enne alustamist varu sobilikus suuruses  kääritusnõu koos vesilukuga, suhkurt ja vett. 

PRESTO Siidri kontsentraat 15L kasutusjuhend

ENNE LUGEGE ETTEVALMISTAMISJUHEND. 

KONTROLLI, KAS SEE LEIDAKS PAKENDIST JÄRGNEVAD pakid:

1. Sidrunhape (E330 22g)

2. Ensüüm (pektolaas 1,33 g)

3. Pärmi toitesool (diammooniumfosfaat 10g)

4. Siidripärm (pärm 7g, spetsiaalne toitaine 2g)

5. Marja/puuvilja segukott

6. Kurnakott ehk käärituskott

HEAD NÕUANDED SIIDRIVALMISTAJATELE:

Puhastage käärimisanumad ja -seadmed sooja veega, millele on lisatud desinfitseerimisvahendit. Loputage hoolikalt, lõpuks külma veega.

Käärimisprotsess peab toimuma päikese eest varjatud keldris või toas. 

Ruumi temperatuur peaks olema 22-24°C. Madalam temperatuur aeglustab käärimist, kuid lõpptulemust see ei kahjusta. Vältige tuuletõmbusega kohti ja külmi põrandaid, ärge pange kunagi 

kääritusnõud otse põrandaküttega põrandale.

1. Vala marja/puuviljasegu kurnakotti, sulge kott ja aseta see puhtasse kääritusnõusse. Lisage kott sidrunhapet.

2. Keeda 5 liitrit vett ja lahusta vees suhkur. Vala kuumalt lahus kääritusnõusse. Sega läbi ja lase marjadel niiskust imada. Kontrollige vedeliku temperatuuri.

3. Kui vedeliku temperatuur on langenud 60 °C-ni või veidi alla selle, lisage ensüümi kott fermenterisse segades. Anna see ensüüm töötab ja marjad/puuviljad muutuvad aeglaselt mahlaseks

paariks tunniks jahutusvedelikus.

4. Lisa kääritusnõusse külm vesi, kogus ca 12 liitrit. Kontrollige vedeliku temperatuuri ja

seejärel lisage saavutamiseks veel külma või kuuma vett 25°C ja 15 liitrit.

Mõõtke vedeliku erikaal ja registreerige see.

5. Lisa Pärmi toitesool ja Siidri pärmi kotid kääritusnõusse. Segage.

Sulgege anum veelukuga varustatud kaanega. Täitke veesulgur pool vett. Asetage kääritusnõu otsese päikesevalguse eest kaitstult, tuuletõmbuseta kohta, mille temperatuur on 20 kuni 24 °C. Pärm sureb püsival temperatuuril üle 30°C!

Käärimine hakkab kui veesilukk hakab mulksuma- tavaliselt mõne tunni pärast kuni päeva jooksul. 

Alanud käärimise märk on ka vahu tekkimine vedeliku pinnal ja anumast tulev susisev hääl. Käärimisaega mõjutab suhkru hulk ja käärimistemperatuur, tavaliselt kestab käärimine ca 1 nädal.

Käärimine aeglustub lõpu poole. Lase siidril käärida lõpuni ehk mulksumise lõppemiseni.

6. Kontrollige käärimise lõppu hüdromeetriga( ei ole komplektis) Käärimine on lõppenud, kui näit on muutumatu vähemalt kaks päeva järjest. Näit peaks langema 0-le (1,000) või alla selle.

Kui erikaalumõõtja näit on ikka üle 0 (>1000), andke lase siidril veel paar päeva käärida.

Kasutage siidri ümber pakendamiseks(villimiseks) hästi puhastatud ja desinfitseeritud, survekindlaid

pudelid. Nt. patentkorgiga pudelid, PET-plast keeratava korgiga õllepudelid või kroonkorgiga suletud õllepudelid või pudelid vahuveini.

7. Kui siider on valmis, võid selle valada pudelitesse või õllevaati/survenõusse.

Eemaldage kurnakott puuviljade/marjadega ja kurnake siider ja villige pudelitesse. Jätke kaela ümber ca 5 cm vaba ruumi. Lisage pudelitesse 1 tk gaseerimis tablett või teelusikatäis suhkrut  0,33 liitrise pudeli kohta.

Kui kasutate pudelite asemel õllevaate/surveanumaid, vähendada käärimisjärgse suhkru kogust kolmandiku võrra.

8. Sulgege pudelid tihedalt ja laske pudelitel seista nädalaks toatemperatuuril püsti ja siis viige need jahedasse ja pimedasse kohta säilitamiseks. Siider on valmis joomiseks pärast selginemist, kuid paar nädalat säilitamist paraneb maitse veelgi. 

Pane siidripudelid mõneks ajaks püsti külmkappi ,päev enne avamist. Serveerimisel vala ettevaatlikult klaasi , setete vältimiseks.

MÄRGE! Sel viisil valmistatud siider on kuiv. Kui sa tahad magusam siider, lisa villimise ajal

lisaks käärimisjärgsele suhkrule midagi käärimatut nt magusaine (st MITTE tavaline suhkur).