Rooskapsas Groninger

1.60

Tootekood: 4015557410635 Kategooriad: ,

Ühik : pakk

Brassica oleracea var. gemmifera

Keskhiline ja suuresaagiline sort . Sobib ainult sügiseseks koristuseks. Tänu kõrgele külmakindlusele saab koristada talvel.

Pakis ca 120 taime

48 laos

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 1 Boonuspunkti!

Täpsem kirjeldus:

Kasvatamine:   Rooskapsa pea on väike,  meenutavad väikest kapsapead 2- 4 cm Ø. Väikesed pead moodustuvad lehe kaeneldes, taime kõrgus kuni 80 cm. Taimed kasvatakse ette.  Esimesed külvid tehakse märtsis või aprilli esimesel poolel, arvestusega , et 50-60 päeva pärast saab taimed õue istutada. Seeme külvatakse 2 cm sügavusele, soovitav kasutada spetsiaalseid külvimuldi ja turbasegusid. Külv katta puhta liivaga, siis on tõusmepõletiku nakatumise oht väiksem. Kapsasale parim muld on neutraalsema pH, huumusrikas savimuld, kergetel liivmuldadel ta hästi ei kasva.  Soovitav on  istutada taimed avamaale juuni alguses, siis on kapsakahjureid vähem. Kahjurite ( maakirp, kapsalibliks jt) vastu aitab ka koheselt kattelooriga katmine.  Suve teisel poolel lõigatakse varre tipp maha, kui väikesed peakesed on 1-2 Ø, siis valmivad peakesed ühtlaselt, alumised koltunud lehed eemaldada.  Kasvukoht peab olema avatud ja päikseline. Saak koristatake vastavalt valmimisele, võib hakata korjama varrelt alt poolt üles poole liikudes, vastavalt sellele kuidas need valmivad. Taim kannatab külma, hiliseid sorte võib jätta põllule valmima novembrini. 



Kasutamine: Väärtuslik köögivili, lisaks headele kulinaarsete omadustele, on temas ka palju tervist toetavaid ja ravivaid omadusi. Sisaldab rohkelt C-, A- vitamiine, mineraal- ja kiudaineid, karotinoide.  Sobib hautistesse, suppidesse jne .  Säilitada vaakumpakendis külmikus või sügavkülmutatult.  Võimalik hapendada ja marineerida koos valge peakapsaga. 

Kirjeldus

Kasvatamine:   Rooskapsa pea on väike,  meenutavad väikest kapsapead 2- 4 cm Ø. Väikesed pead moodustuvad lehe kaeneldes, taime kõrgus kuni 80 cm. Taimed kasvatakse ette.  Esimesed külvid tehakse märtsis või aprilli esimesel poolel, arvestusega , et 50-60 päeva pärast saab taimed õue istutada. Seeme külvatakse 2 cm sügavusele, soovitav kasutada spetsiaalseid külvimuldi ja turbasegusid. Külv katta puhta liivaga, siis on tõusmepõletiku nakatumise oht väiksem. Kapsasale parim muld on neutraalsema pH, huumusrikas savimuld, kergetel liivmuldadel ta hästi ei kasva.  Soovitav on  istutada taimed avamaale juuni alguses, siis on kapsakahjureid vähem. Kahjurite ( maakirp, kapsalibliks jt) vastu aitab ka koheselt kattelooriga katmine.  Suve teisel poolel lõigatakse varre tipp maha, kui väikesed peakesed on 1-2 Ø, siis valmivad peakesed ühtlaselt, alumised koltunud lehed eemaldada.  Kasvukoht peab olema avatud ja päikseline. Saak koristatake vastavalt valmimisele, võib hakata korjama varrelt alt poolt üles poole liikudes, vastavalt sellele kuidas need valmivad. Taim kannatab külma, hiliseid sorte võib jätta põllule valmima novembrini. 



Kasutamine: Väärtuslik köögivili, lisaks headele kulinaarsete omadustele, on temas ka palju tervist toetavaid ja ravivaid omadusi. Sisaldab rohkelt C-, A- vitamiine, mineraal- ja kiudaineid, karotinoide.  Sobib hautistesse, suppidesse jne .  Säilitada vaakumpakendis külmikus või sügavkülmutatult.  Võimalik hapendada ja marineerida koos valge peakapsaga.