Punapeet Golden Burpees 40 seemet

1.60

Tootekood: 2000000108926 Kategooriad: ,

Beta vulgaris

Kollase juurega punapeet. Keskvarajane sort. Juur on keskmise suurusega , lehed on rohelised, lehevars kollane. Maitseomadustelt väga hea. Ilusa ümara kujuga. Sobib lühiajaliseks säilitamiseks. Noori lehti kasutatakse värsketes salatites .
Ei talu külma ja liigniisket mulda.

Pakis 40 seemet

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 1 Boonuspunkt!

Ühik: Laos: 1

Täpsem kirjeldus

Kasvatamine: Söögipeeti kasvatatakse vahetult kasvukohale külvates. Kui on soov peedisaaki varem koristada, võib peeti ka eelkasvatada ning seejärel ümber istutada, sest ümberistutamist talub peet hästi. Avamaale ei soovitata külvata peeti enne, kui muld on soojenenud vähemalt +8 kraadini. Meie kliimas on kõige parem külviaeg maikuu keskpaik ning lõpp. Kui on soov külvata varem, siis aitab hädast välja katteloor või kile. Peete külvatakse üksteisest 5-10cm kaugusele ning kui on soov peete kasvatada mitmes reas, siis tuleks reavahe jätta umbes 25-30cm. Niimoodi külvatud peedid tulevad väiksemad või keskmise suurusega ning on just parajad köögis roogade valmistamiseks. Kui on aga soov saada suurekasvulisi peete, siis tuleks peedid külvata üksteisest 20-25cm kaugusele.  Seemne istutamissügavus sõltub  mullatüübist. Kui muld on kerge ja õhuline, siis sobib istutamissügavuseks umbes 3-4cm. Raskema mulla korral aga 2-3cm. Söögipeet tärkab umbes 8-10 päeva pärast. Peet ei vaja väga palju kasvuaegset hoolt. Jälgida tuleb, et muld oleks kobestatud ja umbrohupuhas. 



Kasutamine: Meeldiva magusa maitsega ja sügisel väga mahlane. Eelisteks on suurepärane aroom, tugev värvus ja mitmekesine kasutatavus. Peeti võib lisada toorelt või kuumtöödeldult külmadele ja soojadele toitudele, sobib eriti hästi lihatoitude lisandiks. Riivitud peeti võib süüa toorelt, lisada kotlettidele, pajaroogadesse, hautistesse, vormiroogadesse ja suppidesse. 

Kirjeldus

Kasvatamine: Söögipeeti kasvatatakse vahetult kasvukohale külvates. Kui on soov peedisaaki varem koristada, võib peeti ka eelkasvatada ning seejärel ümber istutada, sest ümberistutamist talub peet hästi. Avamaale ei soovitata külvata peeti enne, kui muld on soojenenud vähemalt +8 kraadini. Meie kliimas on kõige parem külviaeg maikuu keskpaik ning lõpp. Kui on soov külvata varem, siis aitab hädast välja katteloor või kile. Peete külvatakse üksteisest 5-10cm kaugusele ning kui on soov peete kasvatada mitmes reas, siis tuleks reavahe jätta umbes 25-30cm. Niimoodi külvatud peedid tulevad väiksemad või keskmise suurusega ning on just parajad köögis roogade valmistamiseks. Kui on aga soov saada suurekasvulisi peete, siis tuleks peedid külvata üksteisest 20-25cm kaugusele.  Seemne istutamissügavus sõltub  mullatüübist. Kui muld on kerge ja õhuline, siis sobib istutamissügavuseks umbes 3-4cm. Raskema mulla korral aga 2-3cm. Söögipeet tärkab umbes 8-10 päeva pärast. Peet ei vaja väga palju kasvuaegset hoolt. Jälgida tuleb, et muld oleks kobestatud ja umbrohupuhas. 



Kasutamine: Meeldiva magusa maitsega ja sügisel väga mahlane. Eelisteks on suurepärane aroom, tugev värvus ja mitmekesine kasutatavus. Peeti võib lisada toorelt või kuumtöödeldult külmadele ja soojadele toitudele, sobib eriti hästi lihatoitude lisandiks. Riivitud peeti võib süüa toorelt, lisada kotlettidele, pajaroogadesse, hautistesse, vormiroogadesse ja suppidesse.