Kirjeldus
Kasvatamine: Seeme külvatakse umbes 2 cm sügavusele peenardele. Porgand tärkab umbes 14-18 päeva peale küvi, liiga kuiva mulda külvates võib saak ikalduda. Säilitusporgand ja keskvalmivaid porgandi sorte külvatakse mai algusest kuni jaanipäevani, varajast porgandit võib külvata kohe kui muld on tahenenud. Muldadest eelistab porgand kerge lõimisega huumusrikast mulda, kuid kasvab hästi ka turvas ja liivmullal. Porgandile ei meeldi värske sõnnik. Kasvuaegse soojuse suhtes on porgand vähenõudlik. Kõige rohkem meeldib talle temperatuur, mis jääb umbes 20 kraadi ümbrusesse. Kevadel taluvad tõusmed ka paarikraadist öökülma ning sügisel ei ole porgand samuti hallade suhtes väga tundlik.
Kasutamine: Porgand sisaldab väga palju kasulikke toitaineid ning juurviljadest on ta Eestis üks levinumaid. 1-2 porgandit päevas katab A-vitamiini vajaduse. Kõiki toitaineid sisaldav porgand on kasulik süüa toorena või juua mahlana. Samuti on porgand hea vahepala.