Porgand Jeanette F1 S

6.95

Tootekood: 4015557434518 Kategooriad: ,

Daucus carota

Varajane suuresaagiline hübriidsort. Parim värskelt tarbimiseks ja külmutamiseks. Juurvili silindriline, hea maitsega. Külvata esimesel võimalusel, kui muld on tahenenud. Seeme idaneb aeglaselt ja väga tähtis on jälgida, et muld oleks ühtlaselt parasniiske ja koorikuta, muidu ei suuda õrnad taimed sellest läbi tungida. Võib katta kattelooriga – see hoiab soojust, laseb läbi sademed ning kaitseb tärkavaid taimi kahjurputukate eest.

Pakis on seemet 5-6 m külvivaole.

Pakis ca 100 seemet

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 6 Boonuspunktid!

Ühik: pk Laos: 76

Täpsem kirjeldus

Kasvatamine:   Porgand külvatakse alati kasvukohta ja kuna porgandi seeme idaneb  madalametel temperatuuridel (4 – 5°C) on võimalik teha väga varajaseid külve või küvata nn talve alla(külvata sügisel hilja ja kevadel katta külv looriga).  Porgandi avamaale külvi aeg on seega pikk, aprilli kuust Jaanipäevani. Varajased külvid on soovitav katta looriga kahjurite kaitseks (porgandi-lehekirpude, porgandi lehekärpse jt).  Esimesed tõusmed ilmuvad tavaliselt 2-3 nädala pärast.  Porgandi normaalseks arenguks on vaja sügavalt haritud mulda, mis peab olema kerge liiv- või savimuld,  rasketel savimuldadel ei arene porgandil normaalse kujuga juur. Külvisügavus 1,5 -2 cm. Taime vahekaugus peenras on hea 5 cm, liiga tihe külv vähendab saaki.   Väetamiseks ei tohi kasutada värsket orgaanilist väetist, sobib 2-3 aasta vanune  kõdusõnnik või kasutada mineraalväetised. 

Porgandil on õhuke koor , see tõttu on säilitamine keeruline. Soovitatkse niiskuse hoidmiseks katta porgandid hoidlas liivaga või hoitakse võimalikult kaua põllul kuhas, mulla ja kuuseokstega kaetult. 



Kasutamine: Porgand on väga levinud aedvili . Kasulik oma kõrge karotiini sisalduse ( A-vitamiini eelvitamiin)  ja mineraalainete (kaalium, raud, vask jt.) poolest. Kasutakse värskel salatitesse või vahepalana. Küpsetatult sobib hautistesse ja püreesupiks koos kõrvitsaga. 

Kirjeldus

Kasvatamine:   Porgand külvatakse alati kasvukohta ja kuna porgandi seeme idaneb  madalametel temperatuuridel (4 – 5°C) on võimalik teha väga varajaseid külve või küvata nn talve alla(külvata sügisel hilja ja kevadel katta külv looriga).  Porgandi avamaale külvi aeg on seega pikk, aprilli kuust Jaanipäevani. Varajased külvid on soovitav katta looriga kahjurite kaitseks (porgandi-lehekirpude, porgandi lehekärpse jt).  Esimesed tõusmed ilmuvad tavaliselt 2-3 nädala pärast.  Porgandi normaalseks arenguks on vaja sügavalt haritud mulda, mis peab olema kerge liiv- või savimuld,  rasketel savimuldadel ei arene porgandil normaalse kujuga juur. Külvisügavus 1,5 -2 cm. Taime vahekaugus peenras on hea 5 cm, liiga tihe külv vähendab saaki.   Väetamiseks ei tohi kasutada värsket orgaanilist väetist, sobib 2-3 aasta vanune  kõdusõnnik või kasutada mineraalväetised. 

Porgandil on õhuke koor , see tõttu on säilitamine keeruline. Soovitatkse niiskuse hoidmiseks katta porgandid hoidlas liivaga või hoitakse võimalikult kaua põllul kuhas, mulla ja kuuseokstega kaetult. 



Kasutamine: Porgand on väga levinud aedvili . Kasulik oma kõrge karotiini sisalduse ( A-vitamiini eelvitamiin)  ja mineraalainete (kaalium, raud, vask jt.) poolest. Kasutakse värskel salatitesse või vahepalana. Küpsetatult sobib hautistesse ja püreesupiks koos kõrvitsaga.