Porgand Amsterdam 2, 100g

4.90

Tootekood: 2000000066462 Kategooriad: ,

Daucus carota

Varajane kimbuporgand, külvist saagini kusagil 80-90 päeva. Juurvili on sale 15-20cm pikk, silinderjas. Ilus oranži sisevärviga ja magusa maitsega. Sobib kasvatamiseks kasvuhoones katteloori all ja ka rõdukastis. Saagikoristus algab siis kui porgandid on 7-8cm pikkused.

Tellimus alates 100g.

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 4 Boonuspunktid!

Ühik: 100 g Laos: 5

Täpsem kirjeldus

Kasvatamine: Külva kasvuhoonesse alates aprillist. Seeme kaetakse umbes 2cm paksuse mullakihiga. Muldadest eelistab porgand kergepoolset huumusrikast mulda, kuid kasvab hästi ka turvasmullal. Porgandile ei meeldi värske sõnnik. Kasvuaegse soojuse suhtes on porgand vähenõudlik. Kõige rohkem meeldib talle temperatuur, mis jääb umbes 20 kraadi ümbrusesse. Kevadel taluvad tõusmed ka paarikraadist öökülma ning sügisel ei ole porgand samuti hallade suhtes väga tundlik.



Kasutamine: Porgand sisaldab väga palju kasulikke toitaineid ning juurviljadest on ta Eestis üks levinumaid. 1-2 porgandit päevas katab A-vitamiini vajaduse. Kõiki toitaineid sisaldav porgand on kasulik süüa toorena või juua mahlana. Sobib ka teiste erinevate toitude valmistamiseks, kes meist ei oleks valmistanud porgandist maitsvat salatit, pirukat või pannud teda supi ja wokitoitude sisse. Samuti on porgand hea vahepala.

Kirjeldus

Kasvatamine: Külva kasvuhoonesse alates aprillist. Seeme kaetakse umbes 2cm paksuse mullakihiga. Muldadest eelistab porgand kergepoolset huumusrikast mulda, kuid kasvab hästi ka turvasmullal. Porgandile ei meeldi värske sõnnik. Kasvuaegse soojuse suhtes on porgand vähenõudlik. Kõige rohkem meeldib talle temperatuur, mis jääb umbes 20 kraadi ümbrusesse. Kevadel taluvad tõusmed ka paarikraadist öökülma ning sügisel ei ole porgand samuti hallade suhtes väga tundlik.



Kasutamine: Porgand sisaldab väga palju kasulikke toitaineid ning juurviljadest on ta Eestis üks levinumaid. 1-2 porgandit päevas katab A-vitamiini vajaduse. Kõiki toitaineid sisaldav porgand on kasulik süüa toorena või juua mahlana. Sobib ka teiste erinevate toitude valmistamiseks, kes meist ei oleks valmistanud porgandist maitsvat salatit, pirukat või pannud teda supi ja wokitoitude sisse. Samuti on porgand hea vahepala.