Kurk Delikatess

1.00

Tootekood: 4015557415388 Kategooriad: ,

Ühik : pakk

Cucumis sativus

Varajane, viljakas sort on mõeldud kasvatamiseks avamaal. Vili on kergelt kühmuline, keskmise suurusega, ei lähe mõruks. Sobib kasutamiseks värskena ja konserveerimiseks. Kõige paremini kasvab tuulevarjulises, ilma umbrohuta pinnases. Samasse kohta on kurki soovitatav istutada iga 2-3 aasta möödumisel.

Pakis ca 30 seemet.

Laost otsas

Täpsem kirjeldus:

Kasvatamine: Taime võib ette kasvatada  aprillis-mais. Avamaakurgi võib külvata otse peenrasse. Seeme tuleb külvata sooja mulda,  temperatuur üle 12°C. Kurgitaim armastab palju soojust, valgust  ja niiskust, samuti vajab kurk viljakat  kergelt happelist mulda. Kasvukoha temperatuur võiks päeval olla 20-25°C ning öösel 17-18°C. Kasvusubstraadina on kõige parem neutraliseeritud turvas ja orgaanilise väetise segu. Kilekasvuhoonetes kasutatakse tavaliselt kaherealist istutusskeemi. Ridade vahe jäetakse 50-60cm ning taimede vahe reas peaks olema 30-40cm (avamaal on soovitav samuti 50-60cm vahekaugus jätta). Kilekasvuhoones võib ühele ruutmeetrile istutada kuni 4 taime.  Kasvuhoones tuleb taimed üles siduda.

Kasutamine: Kurki kasutatakse peamiselt värskelt ja sobib ideaalselt marineerimiseks ja hapendamiseks. Pikad ja poolpikad kurgid on väga head erinevate salatite, konserveeritud salatite valmistamiseks. 

Kirjeldus

Kasvatamine: Taime võib ette kasvatada  aprillis-mais. Avamaakurgi võib külvata otse peenrasse. Seeme tuleb külvata sooja mulda,  temperatuur üle 12°C. Kurgitaim armastab palju soojust, valgust  ja niiskust, samuti vajab kurk viljakat  kergelt happelist mulda. Kasvukoha temperatuur võiks päeval olla 20-25°C ning öösel 17-18°C. Kasvusubstraadina on kõige parem neutraliseeritud turvas ja orgaanilise väetise segu. Kilekasvuhoonetes kasutatakse tavaliselt kaherealist istutusskeemi. Ridade vahe jäetakse 50-60cm ning taimede vahe reas peaks olema 30-40cm (avamaal on soovitav samuti 50-60cm vahekaugus jätta). Kilekasvuhoones võib ühele ruutmeetrile istutada kuni 4 taime.  Kasvuhoones tuleb taimed üles siduda.

Kasutamine: Kurki kasutatakse peamiselt värskelt ja sobib ideaalselt marineerimiseks ja hapendamiseks. Pikad ja poolpikad kurgid on väga head erinevate salatite, konserveeritud salatite valmistamiseks.