-19%

Kurk Adam 250 seemet

19.95 15.96

Tootekood: 1445618 Kategooriad: ,

Ühik : pakk

Cucumis sativus

Adam on varajane iseviljuv mõruainevaba hübriidsort nii avamaale kui ka kasvuhoonesse. Esimesed viljad kusagil 45-47 päeva pärast külvi. Tugeva kasvu ja pika saagiperioodiga taim. Viljad on silindrilised, tumerohelised. Suurepärased maitseomadused. Vastupidav haigustele.

Pakis 250 seemet.

Laost otsas

Täpsem kirjeldus:

Kasvatamine: Taime  võib ette kasvatada  aprillis-mais. Avamaakurgi võib külvata otse peenrasse. Seeme tuleb külvata sooja mulda,  temperatuur üle 12°C. Kurgitaim armastab palju soojust, valgust  ja niiskust, samuti vajab kurk viljakat  kergelt happelist mulda. Kasvukoha temperatuur võiks päeval olla 20-25°C ning öösel 17-18°C. Kasvusubstraadina on kõige parem neutraliseeritud turvas ja orgaanilise väetise segu. Kilekasvuhoonetes kasutatakse tavaliselt kaherealist istutusskeemi. Ridade vahe jäetakse 50-60 cm ning taimede vahe reas peaks olema 30-40cm (avamaal on soovitav samuti 50-60cm vahekaugus jätta). Kilekasvuhoones võib ühele ruutmeetrile istutada kuni 4 taime.  Kasvuhoones tuleb taimed üles siduda.

Kasutamine: Kurki kasutatakse peamiselt värskelt ja sobib ideaalselt marineerimiseks ja hapendamiseks. Pikad ja poolpikad kurgid on väga head erinevate salatite,  konserveeritud salatite valmistamiseks. 

Kirjeldus

Kasvatamine: Taime  võib ette kasvatada  aprillis-mais. Avamaakurgi võib külvata otse peenrasse. Seeme tuleb külvata sooja mulda,  temperatuur üle 12°C. Kurgitaim armastab palju soojust, valgust  ja niiskust, samuti vajab kurk viljakat  kergelt happelist mulda. Kasvukoha temperatuur võiks päeval olla 20-25°C ning öösel 17-18°C. Kasvusubstraadina on kõige parem neutraliseeritud turvas ja orgaanilise väetise segu. Kilekasvuhoonetes kasutatakse tavaliselt kaherealist istutusskeemi. Ridade vahe jäetakse 50-60 cm ning taimede vahe reas peaks olema 30-40cm (avamaal on soovitav samuti 50-60cm vahekaugus jätta). Kilekasvuhoones võib ühele ruutmeetrile istutada kuni 4 taime.  Kasvuhoones tuleb taimed üles siduda.

Kasutamine: Kurki kasutatakse peamiselt värskelt ja sobib ideaalselt marineerimiseks ja hapendamiseks. Pikad ja poolpikad kurgid on väga head erinevate salatite,  konserveeritud salatite valmistamiseks.