Kinkekomplekt koduleiva valmistamiseks

29.00

Tootekood: 2000000105611 Kategooriad: ,

Maitsva koduleiva küpsetamise kinkekomplekt sisaldab kõike vajaliku, et alustada leiva küpsetaja edukat karjääri.
KInkekomplekt: koosneb 5 tootest
Leivavorm savist 2l kandiline, Rukkijahu juuretis pärmiga 23 g, Mahe täistera rukkijahu keskmine 1kg, Kadakasiirup Saaremaa 200 ml, Rukkilinnasejahu 0,5 kg.
Lühike kasutusõpetus allpool.

1 komplekt

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 29 Boonuspunktid!

Ühik: kmpl Laos: 10

Täpsem kirjeldus

Retsept 1 pätsi (~ 750 g) leiva valmistamiseks
1. Segage Rukkijahu juuretis pärmiga, ainult juuretise pakike 350 ml käesooja vee ja 200 g rukkijahuga(Mahe täistera rukkijahu)
2. Katke kauss käterätiga ja jätke segu toatemperatuurile hapnema 10-12 h.
3. Lisage hapnenud juuretisele 50 ml Kadakasiirup Saaremaa,  10 g soola ning pakk pärmi taina kergitamiseks. Viimasena segage juurde 250 g rukkijahu ja soovi korral meelepäraseid lisandeid ja 2 spl rukkilinnasejahu
4. Kallake leivatainas võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud leivavormi.(savivormi on vaja enne vees leotada) Torgake sõrmega leivataina sisse paar auku, mille järgi on hea hinnata taina kerkimist (sõrmega torgatud augud kaovad kerkimisel).
5. Katke leivavorm käterätiga ja laske leivatainal toatemperatuuril ~1 h kerkida.
6. Pintseldage leivataina pind veega, et küpsetamise käigus leivakoorik ei praguneks.
7. Eelkuumutage ahi 220 °C-ni ja küpsetage 20 min, seejärel alandage kuumust 180 °C-le ja küpsetage 60 min.
8. Jätke ahjusoe leib rätiku alla jahtuma. Niiskuse säilitamiseks piserdage leiba veega või määrige võiga.

Kirjeldus

Retsept 1 pätsi (~ 750 g) leiva valmistamiseks
1. Segage Rukkijahu juuretis pärmiga, ainult juuretise pakike 350 ml käesooja vee ja 200 g rukkijahuga(Mahe täistera rukkijahu)
2. Katke kauss käterätiga ja jätke segu toatemperatuurile hapnema 10-12 h.
3. Lisage hapnenud juuretisele 50 ml Kadakasiirup Saaremaa,  10 g soola ning pakk pärmi taina kergitamiseks. Viimasena segage juurde 250 g rukkijahu ja soovi korral meelepäraseid lisandeid ja 2 spl rukkilinnasejahu
4. Kallake leivatainas võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud leivavormi.(savivormi on vaja enne vees leotada) Torgake sõrmega leivataina sisse paar auku, mille järgi on hea hinnata taina kerkimist (sõrmega torgatud augud kaovad kerkimisel).
5. Katke leivavorm käterätiga ja laske leivatainal toatemperatuuril ~1 h kerkida.
6. Pintseldage leivataina pind veega, et küpsetamise käigus leivakoorik ei praguneks.
7. Eelkuumutage ahi 220 °C-ni ja küpsetage 20 min, seejärel alandage kuumust 180 °C-le ja küpsetage 60 min.
8. Jätke ahjusoe leib rätiku alla jahtuma. Niiskuse säilitamiseks piserdage leiba veega või määrige võiga.