-30%

BIO Punapeet Detroit 2, 5 g VOLLI

2.90 2.03

Tootekood: 4743253013743 Kategooriad: ,

Ühik : pakk

Beta vulgaris

Varajane sort., võimalik tarbida juba 55-60 päeva peale tärkamist. Värvilt tumepunane ja ühtlaselt ümar. Maitseomadustelt väga hea. Juurikas ei kasva liiga suureks ja on hea säilivusega. Hea idanemistemperatuur punapeedil on 10-15°C.
BIO tähis on mahepõllumajanduslikult kasvatatud seemnetel, kus ei kasutata keemilisi väetiseid, taimekaitse- ja umbrohutõrjevahendeid.
Pakend on valmistatud 50% murust, seega laguneb looduses kiiresti.

Pakis 5 grammi

166 laos

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 2 Boonuspunkti!

Täpsem kirjeldus:

Kasvatamine: Söögipeeti kasvatatakse vahetult kasvukohale külvates. Kui on soov peedisaaki varem koristada, võib peeti ka eelkasvatada ning seejärel ümber istutada, sest ümberistutamist talub peet hästi. Avamaale ei soovitata külvata peeti enne, kui muld on soojenenud vähemalt +8 kraadini. Meie kliimas on kõige parem külviaeg maikuu keskpaik ning lõpp. Kui on soov külvata varem, siis aitab hädast välja katteloor või kile. Peete külvatakse üksteisest 5-10 cm kaugusele ning kui on soov peete kasvatada mitmes reas, siis tuleks reavahe jätta umbes 25-30 cm. Niimoodi külvatud peedid tulevad väiksemad või keskmise suurusega ning on just parajad köögis roogade valmistamiseks. Kui on aga soov saada suurekasvulisi peete, siis tuleks peedid külvata üksteisest 20-25 cm kaugusele.  Seemne külvisügavus sõltub  mullatüübist. Kui muld on kerge ja õhuline, siis sobib külvisügavuseks umbes 3-4 cm. Raskema mulla korral aga 2-3 cm. Söögipeet tärkab umbes 8-10 päeva pärast. Peet ei vaja väga palju kasvuaegset hoolt. Jälgida tuleb, et muld oleks kobestatud ja umbrohupuhas. 



Kasutamine: Meeldiva magusa maitsega ja sügisel väga mahlane. Eelisteks on suurepärane aroom, tugev värvus ja mitmekesine kasutatavus. Peeti võib lisada toorelt või kuumtöödeldult külmadele ja soojadele toitudele, sobib eriti hästi lihatoitude lisandiks. Riivitud peeti võib süüa toorelt, lisada kotlettidele, pajaroogadesse, hautistesse, vormiroogadesse ja suppidesse. 

Istutusskeem

v 10 cm, rv 30 cm

Istutussügavus

3-4 cm

Külv avamaale

Mai-Juuni

Külv sisse

-

Kasvutingimus

Päikseline

Kirjeldus

Kasvatamine: Söögipeeti kasvatatakse vahetult kasvukohale külvates. Kui on soov peedisaaki varem koristada, võib peeti ka eelkasvatada ning seejärel ümber istutada, sest ümberistutamist talub peet hästi. Avamaale ei soovitata külvata peeti enne, kui muld on soojenenud vähemalt +8 kraadini. Meie kliimas on kõige parem külviaeg maikuu keskpaik ning lõpp. Kui on soov külvata varem, siis aitab hädast välja katteloor või kile. Peete külvatakse üksteisest 5-10 cm kaugusele ning kui on soov peete kasvatada mitmes reas, siis tuleks reavahe jätta umbes 25-30 cm. Niimoodi külvatud peedid tulevad väiksemad või keskmise suurusega ning on just parajad köögis roogade valmistamiseks. Kui on aga soov saada suurekasvulisi peete, siis tuleks peedid külvata üksteisest 20-25 cm kaugusele.  Seemne külvisügavus sõltub  mullatüübist. Kui muld on kerge ja õhuline, siis sobib külvisügavuseks umbes 3-4 cm. Raskema mulla korral aga 2-3 cm. Söögipeet tärkab umbes 8-10 päeva pärast. Peet ei vaja väga palju kasvuaegset hoolt. Jälgida tuleb, et muld oleks kobestatud ja umbrohupuhas. 



Kasutamine: Meeldiva magusa maitsega ja sügisel väga mahlane. Eelisteks on suurepärane aroom, tugev värvus ja mitmekesine kasutatavus. Peeti võib lisada toorelt või kuumtöödeldult külmadele ja soojadele toitudele, sobib eriti hästi lihatoitude lisandiks. Riivitud peeti võib süüa toorelt, lisada kotlettidele, pajaroogadesse, hautistesse, vormiroogadesse ja suppidesse.