-30%

Bakterkultuur kreeka juustu valmistamiseks

6.954.87

Ühiku hind: 2,316.67/kg

Tootekood: 5908277717773 Kategooriad: ,

Bakterkultuur kreeka juustu valmistamiseks on bakterikultuuride segu, mis võimaldavad valmistada maitsvat omatehtud Kreeka juustu.
Bakterid on külmkuivatatud ehk lüofiliseeritud.
Koostis: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktoos.

Ühest pakendist 3 g piisab 50 L piimale.
10 L piimale lisada 0,6 g baktereid.
Pakis on 3 g

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 6 Boonuspunkti!

Ühik: tk Laos: 8

Täpsem kirjeldus

Kasutamine: 
Värske piim, mis on pastöriseerimata, on soovitatav pastöriseerida temperatuuril umbes 65 ° C 30 minutit.

Vala potti 6 l piima ja kuumuta temperatuurini 33 °C. Lülitage kuumus välja. Mõõtke umbes 0,4 g bakterit ja lahustage see väikeses klaasis väikeses koguses leiges vees. Lisa vees lahustatud bakterid ja sega kõik korralikult läbi. Jätke segu seisma kaane alla umbes 1 tunniks. Pärast selle aja möödumist lisage umbes 1 g lahtist kaltsiumkloriidi( kui kasutate madala temperatuuril pastöriseeritud piima, siis ei ole kaltsiumkloriidi lisamine vajalik), soojendage piima temperatuur 38 °C ja lisada umbes 0,6 g kuivatatud laapi, mis on lahustatud väikeses koguses leiges vees. Segage seda paari kindla liigutusega. Lülitage kuumus välja. Umbes 50 minuti pärast lõika kohupiim 1-2 cm kuubikuteks. Kohupiima saab lisaks viltu lõigata. Jätke see 10-15 minutiks, et vadak hakkaks eralduma. Pärast selle aja möödumist kalla kohupiim juustukangaga voodertatud sõelale ja eemalda vahukulbiga sinna sattunud vadak. Kui suurem osa vadakust on eraldatud, mässige kohupiim juusturiide sisse ja asetage see juustupressi. Suurendage rõhku järk-järgult. Pärast umbes 5 kg rõhu saavutamist jätke juust toatemperatuurile vähemalt 12 tunniks. Asetage juust 6 tunniks soolvette (1 l vett + 180 g soola) ja seejärel teise soolvette (1 l vett + 70 g soola) edasiseks säilitamiseks. Hoidke seda külmkapis.

Kirjeldus

Kasutamine: 
Värske piim, mis on pastöriseerimata, on soovitatav pastöriseerida temperatuuril umbes 65 ° C 30 minutit.

Vala potti 6 l piima ja kuumuta temperatuurini 33 °C. Lülitage kuumus välja. Mõõtke umbes 0,4 g bakterit ja lahustage see väikeses klaasis väikeses koguses leiges vees. Lisa vees lahustatud bakterid ja sega kõik korralikult läbi. Jätke segu seisma kaane alla umbes 1 tunniks. Pärast selle aja möödumist lisage umbes 1 g lahtist kaltsiumkloriidi( kui kasutate madala temperatuuril pastöriseeritud piima, siis ei ole kaltsiumkloriidi lisamine vajalik), soojendage piima temperatuur 38 °C ja lisada umbes 0,6 g kuivatatud laapi, mis on lahustatud väikeses koguses leiges vees. Segage seda paari kindla liigutusega. Lülitage kuumus välja. Umbes 50 minuti pärast lõika kohupiim 1-2 cm kuubikuteks. Kohupiima saab lisaks viltu lõigata. Jätke see 10-15 minutiks, et vadak hakkaks eralduma. Pärast selle aja möödumist kalla kohupiim juustukangaga voodertatud sõelale ja eemalda vahukulbiga sinna sattunud vadak. Kui suurem osa vadakust on eraldatud, mässige kohupiim juusturiide sisse ja asetage see juustupressi. Suurendage rõhku järk-järgult. Pärast umbes 5 kg rõhu saavutamist jätke juust toatemperatuurile vähemalt 12 tunniks. Asetage juust 6 tunniks soolvette (1 l vett + 180 g soola) ja seejärel teise soolvette (1 l vett + 70 g soola) edasiseks säilitamiseks. Hoidke seda külmkapis.

Lisainfo

Kaal0.003 kg