Bakterkultuur jogurti valmistamiseks

6.95

Ühiku hind: 2,780.00/kg

Tootekood: 5908277717766 Kategooriad: ,

Bakterkultuur jogurti valmistamiseks on lüofiliseeritud ehk külmkuivatatud piimhappebakterid, mis on sobilikud jogurti valmistamiseks.

Koostis: Streptococcus thermophilus, laktoos.
Ühest pakendist 2,5 g piisab 25 L piimale.
1 L piimale lisada 0,1 g baktereid.
Pakend 2,5 g

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 6 Boonuspunkti!

Ühik: tk Laos: 18

Täpsem kirjeldus

Pastöriseerimata piima on soovitatav eelnevalt pastöriseerida temperatuuril umbes 65 °C 30 minutit.
Valmistamine:
Kuumutage 3 liitrit vähepastöriseeritud või värsket piima temperatuurini 43–44 °C. Valage väike kogus klaasi ja lahustage selles umbes  0,3 g jogurtibaktereid. Vala segu sooja piima hulka ja sega korralikult läbi. Oodake u. 20 minutit, hoides temperatuuri 43-44 °C (bakterite esmaseks aktiveerimiseks). Kalla baktereid sisaldava piim anumasse täites selle kuni 3/4 ulatuses  ja sulgege see tihedalt. Jäta sooja kohta, nt. radiaatori lähedale mitmeks tundiks seisma(soovitavalt üleöö). Kui kasutate jogurtimasinat, valage piim koos bakterite piimaga anumasse, seadke temperatuur 45 °C peale ja laske 6-8 tundi jogurtil küpseda. Kui see on pärast seda aega endiselt liiga vedel, pikendage laagerdusaega. Mida pikem on laagerdumisaeg, seda intensiivsem on jogurti maitse. Pärast laagerdumisprotsessi lõppu pane jogurt külmkappi ja hoia seal kuni tarbimiseni – maksimaalselt 3-5 päeva. Optimaalne pH tase jogurtikultuuri õigeks arenemiseks on 6-7. Valmisjogurtile võib lisada lisaaineid, nagu pähklid, müsli või puuviljad, vahetult enne tarvitamist.

Kui teil jogurtimasinat ei ole, võite kallata piima koos bakteritega termosesse või kaanega purki ja jätta sooja kohta. 
Kuna bakterid on termofiilsed bakterid (st vastupidavad kõrgetele temperatuuridele), saate neid kasutada ka aurutatud laabijuustu valmistamiseks!
 

Kirjeldus

Pastöriseerimata piima on soovitatav eelnevalt pastöriseerida temperatuuril umbes 65 °C 30 minutit.
Valmistamine:
Kuumutage 3 liitrit vähepastöriseeritud või värsket piima temperatuurini 43–44 °C. Valage väike kogus klaasi ja lahustage selles umbes  0,3 g jogurtibaktereid. Vala segu sooja piima hulka ja sega korralikult läbi. Oodake u. 20 minutit, hoides temperatuuri 43-44 °C (bakterite esmaseks aktiveerimiseks). Kalla baktereid sisaldava piim anumasse täites selle kuni 3/4 ulatuses  ja sulgege see tihedalt. Jäta sooja kohta, nt. radiaatori lähedale mitmeks tundiks seisma(soovitavalt üleöö). Kui kasutate jogurtimasinat, valage piim koos bakterite piimaga anumasse, seadke temperatuur 45 °C peale ja laske 6-8 tundi jogurtil küpseda. Kui see on pärast seda aega endiselt liiga vedel, pikendage laagerdusaega. Mida pikem on laagerdumisaeg, seda intensiivsem on jogurti maitse. Pärast laagerdumisprotsessi lõppu pane jogurt külmkappi ja hoia seal kuni tarbimiseni – maksimaalselt 3-5 päeva. Optimaalne pH tase jogurtikultuuri õigeks arenemiseks on 6-7. Valmisjogurtile võib lisada lisaaineid, nagu pähklid, müsli või puuviljad, vahetult enne tarvitamist.

Kui teil jogurtimasinat ei ole, võite kallata piima koos bakteritega termosesse või kaanega purki ja jätta sooja kohta. 
Kuna bakterid on termofiilsed bakterid (st vastupidavad kõrgetele temperatuuridele), saate neid kasutada ka aurutatud laabijuustu valmistamiseks!
 

Lisainfo

Kaal0.003 kg