Aedhernes Frühe Harzerin 30 g

1.50

Tootekood: 4743253034687 Kategooriad: ,

Pisum sativum Väga varajane ja madalakasvuline sort. Taime kõrgus ca 40 -45 cm, seega taime ei vaja toestust ja sobib viki sees kasvatamiseks. Maitseomadustelt väga hea. Vastupidav herne -närbumistõvele. Pakis 50 grammi.

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 1 Boonuspunkt!

Ühik: Laos: 311

Täpsem kirjeldus

Kasvatamine: Aedhernes on soovitav küvata peenrale kasvukohtale. Seeme tärkab ca 7–10 päeva pärast, vajalik minimaalne idanemistemperatuur on 10°C. Hernes kasvab hästi parasniiskel mulla, talub ajutist kuiva. Kõrgekasvulist taime on vaja toestada. Soovitav on teha korduskülvi iga 3 nädala järel, on teil varasuvest -sügiseni pidev varu värskeid herneid. 

Aedhernel on sümbiootiline suhe teatud mullabakteritega, need bakterid moodustavad juurtele mügarikke ja seovad õhulämmastikku. Osa sellest lämmastikust kasutab ära kasvav taim, kuid osa saavad kasutada ka teised läheduses kasvavad taimed. Taimejäänuste eemaldamisel kasvuperioodi lõpus on kõige parem eemaldada ainult taime maapealsed osad, jättes juured maasse lagunema ja eraldama lämmastikku. Herned on head kasvukaaslased redisele, porgandile, kurgile, suhkrumaisile, oale ja kaalikale.

Kirjeldus

Kasvatamine: Aedhernes on soovitav küvata peenrale kasvukohtale. Seeme tärkab ca 7–10 päeva pärast, vajalik minimaalne idanemistemperatuur on 10°C. Hernes kasvab hästi parasniiskel mulla, talub ajutist kuiva. Kõrgekasvulist taime on vaja toestada. Soovitav on teha korduskülvi iga 3 nädala järel, on teil varasuvest -sügiseni pidev varu värskeid herneid. 

Aedhernel on sümbiootiline suhe teatud mullabakteritega, need bakterid moodustavad juurtele mügarikke ja seovad õhulämmastikku. Osa sellest lämmastikust kasutab ära kasvav taim, kuid osa saavad kasutada ka teised läheduses kasvavad taimed. Taimejäänuste eemaldamisel kasvuperioodi lõpus on kõige parem eemaldada ainult taime maapealsed osad, jättes juured maasse lagunema ja eraldama lämmastikku. Herned on head kasvukaaslased redisele, porgandile, kurgile, suhkrumaisile, oale ja kaalikale.