Valge peakapsas Jõgeva 50 g

10.00

Tootekood: 2000000057095

Ühik : tk

Brassica oleracea var.capitata f.alba

Jõgeva Sordiaretuse Instituudis just Eesti oludele aretatud keskvalmiv sort. Kasvuaeg tõusmetest kusagil 130 kuni 140 päeva, taimede istutamisest avamaale 90-100 päeva. Pea on ümar kuni lapikümar, tihe, kaal keskmiselt 3-3,5kg. Pea valkjas-kollane, lehed siledad või nõrgalt kortsulised. Maitseomadused head.

Tellimus alates 50 g

4 laos

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 10 Boonuspunkti!

Täpsem kirjeldus:

Kasvatamine: Keskvalmivad sordid külvatakse aprilli II või III dekaadil. Kastidesse külvi korral arvestatakse varase peakapsa puhul 15-20 g seemet ja hilise ning keskvalmiva kapsa puhul 4-5 g seemet 1m2 kohta. Seeme kaetakse 0,5cm paksuse liiva kihiga. Peakapsas tärkab 6-8 päeva pärast. Pikeerimine soodustab tugeva juurekava arenemist.Peakapsad on külmakindlad taimed. Tärganud tõusmed taluvad lühiajalist külma -5°C kuni -6°C, täiskasvanud taimed aga kuni -8°C. Mullastiku suhtes kapsas kuigi nõudlik ei ole, küll aga vajab ta piisavalt valgust. Korraliku saagi saamiseks tuleb taimi mullata ja kasta. 



Kasutamine: Väga hea sort hapendamiseks. Kapsast võib süüa ka toorelt (salatina) või kuumtöödeldult. Hapendamine teeb kapsa kergemini seeditavaks, muudab köögivilja tekstuuri ja maitset, kuid säilitab vitamiinid ja mineraalained. 

Kirjeldus

Kasvatamine: Keskvalmivad sordid külvatakse aprilli II või III dekaadil. Kastidesse külvi korral arvestatakse varase peakapsa puhul 15-20 g seemet ja hilise ning keskvalmiva kapsa puhul 4-5 g seemet 1m2 kohta. Seeme kaetakse 0,5cm paksuse liiva kihiga. Peakapsas tärkab 6-8 päeva pärast. Pikeerimine soodustab tugeva juurekava arenemist.Peakapsad on külmakindlad taimed. Tärganud tõusmed taluvad lühiajalist külma -5°C kuni -6°C, täiskasvanud taimed aga kuni -8°C. Mullastiku suhtes kapsas kuigi nõudlik ei ole, küll aga vajab ta piisavalt valgust. Korraliku saagi saamiseks tuleb taimi mullata ja kasta. 



Kasutamine: Väga hea sort hapendamiseks. Kapsast võib süüa ka toorelt (salatina) või kuumtöödeldult. Hapendamine teeb kapsa kergemini seeditavaks, muudab köögivilja tekstuuri ja maitset, kuid säilitab vitamiinid ja mineraalained.