Tomat Red Currant S

4.45

Tootekood: 4001523832358 Kategooriad: ,

Lycopersicum pimpinellifolium

Tugevakasvuline kirsstomat, oma hea kasvu tõttu kutsutakse ka metsikuks tomatiks. Viljakobarad on pikad , tomatid on punased , väikesed ja magusad. Viljub väga hästi minimaalse hooldusega, ei vaja pidevat võrsete eemaldamist. Kirsstomatid on mõnusalt aromaatsed ja ideaalsed suupisteköögiviljad. Sobib kasvatamiseks rõdul, terrassil ja kasvuhoones. Taimed moodustavad kuni 3 m pikkuseid võrseid ja on ideaalsed privaatsuse loojad terassil.

Pakis on seemneid 10 tk

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 4 Boonuspunkti!

Ühik: pk Laos: 66

Täpsem kirjeldus

Kasvatamine:  Tomatitaimed kasvatataks ette. Esimesed külvid tehakse märtsi alguses, seeme külvatakse kuni 1,5 cm sügavusele ja idanemine peab toimuma soojas, optimaalne  21-25 °C. Külvi-ja  hiljem pikeerimise jaoks on soovitav kasutada spetsiaalseid turbasegusid. Tomat idaneb kiiresti , juba 7-10 päevaga on väljas esimesed idulehed. Kindlasti on vaja tõusmed pikeerida kui on ilmunud 2 esimest pärislehte. Tomati taim istutakse õrnalt kuni idulehtedeni mulda. Ümberistutamist võib teha mitu korda, enne kasvuhoonesse istutamist, seda tugevamaks kasvavad  juured ja alati võib istutada taime sügavamale. Tomati kasvuks on vaja valgust  ja sooja.  Välja istutakse öökülmade möödumisel, kui mullatemperatuur on vähemalt 15 °C ja ööpäevane õhutemperatuur vähemalt 10 °C.  Muld  peab olema nõrgalt happeline ja huumusrikas, kerge lõimisega, selleks on soovitav mullale lisada turvast, kompostmulda. Väetamine peab olema tasakaalus,  väetistega liialdamine aga samas ka mitte väetamine mõjub saagile ühtmoodi pärsivalt. Kõrgetele taimedele tuleb arvestada kasvuruumi 60x60cm ja vajavad toestust ( üles sidumist). Liiga tiheda istutuse korral halvenevad valgusolud ja taimed ei saa piisavalt õhku, tagajärjeks on madal saagikus ja erinevad haigused. Avamaal kasvatamiseks aretatud tomati sordid on varajased ja madalad. Enne kasvukohale istutamist peab taimi välisõhu ja päiksega harjutama. 



Kasutamine: Suurepärane köögivili , mida süüa värskelt või töödeldult. Tomati  kasulikkus tuleneb lükopeenist, mis on antioksüdant ja mida organism ise ei suuda sünteesida, vaid seda saadaksegi vaid toidust. Lisaks sisaldab ta C, E, K vitamiine. 



Hooldamine: Pidevalt tuleb eemaldada külgvõrseid, mis kurnavad asjatult taime ja vähendavad oluliselt saaki. Kastetakse soovitavalt hommikupoolikuti ja mitte külma voolikuveega, vaid seisnud leige veega, siis jõuab õhuniiskus õhtuks langeda. 

Istutusskeem

v50 cm, rv50 cm

Istutussügavus

1-2 cm

Külv avamaale

-

Kasvutingimus

Päikeseline

Kirjeldus

Kasvatamine:  Tomatitaimed kasvatataks ette. Esimesed külvid tehakse märtsi alguses, seeme külvatakse kuni 1,5 cm sügavusele ja idanemine peab toimuma soojas, optimaalne  21-25 °C. Külvi-ja  hiljem pikeerimise jaoks on soovitav kasutada spetsiaalseid turbasegusid. Tomat idaneb kiiresti , juba 7-10 päevaga on väljas esimesed idulehed. Kindlasti on vaja tõusmed pikeerida kui on ilmunud 2 esimest pärislehte. Tomati taim istutakse õrnalt kuni idulehtedeni mulda. Ümberistutamist võib teha mitu korda, enne kasvuhoonesse istutamist, seda tugevamaks kasvavad  juured ja alati võib istutada taime sügavamale. Tomati kasvuks on vaja valgust  ja sooja.  Välja istutakse öökülmade möödumisel, kui mullatemperatuur on vähemalt 15 °C ja ööpäevane õhutemperatuur vähemalt 10 °C.  Muld  peab olema nõrgalt happeline ja huumusrikas, kerge lõimisega, selleks on soovitav mullale lisada turvast, kompostmulda. Väetamine peab olema tasakaalus,  väetistega liialdamine aga samas ka mitte väetamine mõjub saagile ühtmoodi pärsivalt. Kõrgetele taimedele tuleb arvestada kasvuruumi 60x60cm ja vajavad toestust ( üles sidumist). Liiga tiheda istutuse korral halvenevad valgusolud ja taimed ei saa piisavalt õhku, tagajärjeks on madal saagikus ja erinevad haigused. Avamaal kasvatamiseks aretatud tomati sordid on varajased ja madalad. Enne kasvukohale istutamist peab taimi välisõhu ja päiksega harjutama. 



Kasutamine: Suurepärane köögivili , mida süüa värskelt või töödeldult. Tomati  kasulikkus tuleneb lükopeenist, mis on antioksüdant ja mida organism ise ei suuda sünteesida, vaid seda saadaksegi vaid toidust. Lisaks sisaldab ta C, E, K vitamiine. 



Hooldamine: Pidevalt tuleb eemaldada külgvõrseid, mis kurnavad asjatult taime ja vähendavad oluliselt saaki. Kastetakse soovitavalt hommikupoolikuti ja mitte külma voolikuveega, vaid seisnud leige veega, siis jõuab õhuniiskus õhtuks langeda.