Rullkõrvits Zloty Cepelin 2g

1.65

Tootekood: 5903837415304 Kategooriad: ,

Ühik : pk

Cucurbita pepo

Silindrikujuline, kollase koore ja helekollase viljalihaga suvikõrvits. Taim on põõsasjas. Viljad valmivad keskmiselt 6-8 nädalat pärast istutamist. Haigustekindel ja vastupidav temperatuuri kõikumistele. Noored viljad sobivad ideaalselt konserveerimiseks. Saagi pidev noppimine soodustab uute viljade teket.

Pakis seemneid 2 grammi

39 laos

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 1 Boonuspunkti!

Täpsem kirjeldus:

Kasvatamine:  Rullkõrvits on väga soojust armastav taim, siis soovitatav on taimed ette kasvatada. Seemned külva mai alguses 8-10cm läbimõõduga potti 2-3cm sügavusele (kui külvad avamaale, siis 3-4cm sügavusele). Idanemistemperatuur üle 20 kraadi C (avamaal peab muld 10cm sügavusel olema vähemalt 14 kraadi C). Tõusmed ilmuvad kusagil nädalaga. Kasvuaeg tõusmetest kuni kasvukohale istutamiseni 20-25 päeva. Avamaale võib istutada olenevalt ilmast mai lõpust- juuni alguseni.

Kasutamine: Toiduks on parimad noored, 7-12 päevased viljad.  Rullkõrvitsa väärtusteks on palju kiudainet, kaaliumi, vähesel määral ka C-vitamiini, kaltsiumi ja magneesiumi, fosforit. Parema tulemuse saamiseks peaks vilja jätma veidi krõmpsuvaks, mitte päris pehmeks küpsetama.

Istutusskeem

v60cm, rv70cm

Istutussügavus

5cm

Külv avamaale

-

Kasvutingimus

Päikseline

Kirjeldus

Kasvatamine:  Rullkõrvits on väga soojust armastav taim, siis soovitatav on taimed ette kasvatada. Seemned külva mai alguses 8-10cm läbimõõduga potti 2-3cm sügavusele (kui külvad avamaale, siis 3-4cm sügavusele). Idanemistemperatuur üle 20 kraadi C (avamaal peab muld 10cm sügavusel olema vähemalt 14 kraadi C). Tõusmed ilmuvad kusagil nädalaga. Kasvuaeg tõusmetest kuni kasvukohale istutamiseni 20-25 päeva. Avamaale võib istutada olenevalt ilmast mai lõpust- juuni alguseni.

Kasutamine: Toiduks on parimad noored, 7-12 päevased viljad.  Rullkõrvitsa väärtusteks on palju kiudainet, kaaliumi, vähesel määral ka C-vitamiini, kaltsiumi ja magneesiumi, fosforit. Parema tulemuse saamiseks peaks vilja jätma veidi krõmpsuvaks, mitte päris pehmeks küpsetama.