Kasvatamine: Kasvukohaks valida päikeseline kasvukoht, eelistab parasniisket, sõmerat mulda. Istutuskohta võib lisada jämedat liiva. Talvel võib saada külmakahjustusi. Rosmariini tugeva maitse tõttu tarvitatakse lehti ja võrseid korraga väikestes kogustes (nii värskelt kui kuivatatult). Põhiliselt sobib lihatoitude maitsestamiseks (lamba-, vasika ja kanaliha), lihamarinaadidele, kala-, tomati-, seene-, riisi- ja munatoitudele. Ravimtaimena kasutatakse rosmariini samuti. Lehtedest ja õitsvatest võrsetest valmistatakse mitmesuguseid leotisi, salve ja plaastreid. Vanniveele lisatuna ergutab vereringet. Tee ja tinktuur soodustavad seedimist, peletavad väsimust, tõstavad vererõhku. Rosmariiniõli aitab luu- ja liigesevalude puhul. Rosmariin on ka desinfitseeriva toimega ning tema lõhn pidavat parandama isegi mälu.