Õhukese Pitsa taigna retsept:
– 300 g nisujahu (eelistatavalt tüüp 00)
– 1 tl soola
– 0,3 g pitsa pärmi
– 2 tl oliiviõli
– 200 ml leiget vett
Valmistamine:
Vala kaussi jahu, sool ja pärm. Sega kõik õrnalt läbi. Lisage aeglaselt leiget vett. Sõtku 10 minutit jahusel laual või kausis, kuni tainas on ühtlane ja elastne (tainas hakkab nõu külgedelt eralduma).
Seejärel sõtku tainast lühiajaliselt oliiviõliga. Kata puhta puuvillase rätikuga ja lase 30–45 minutit kerkida (tainas kahekordistub) soojas kohas.
Pärast kerkimist puista taignale jahu, rullige laiali ja vormi sellest õhuke pitsa põhi.
Seejärel küpseta oma lemmik lisanditega umbes 10-15 minutit temperatuuril 250 ° C.