Nuikapsas Erko

2.45

Tootekood: 4015557411762 Kategooriad: ,

Ühik : pakk

Brassica oleracea var. acephala gongyloides

Varajane sort. Mahlane viljaliha on valge, pea keskmise suurusega, ümarlapik ja valge koorega. Lehestik madala kasvuga. Võrdlemisi külmakindel ja lühikese kasvueaga (seemnest saagini kulub umbes 2,5 kuud). Võib ettekasvatada, märtsis või külvata otse avamaale, alates aprillist. Taimede vahekaugus peenras ca 60 cm. Soovitav kasta, et vältida pea lõhenemist. Sobib jätkukülviks.

Pakis ca 60 taime

58 laos

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 2 Boonuspunkti!

Täpsem kirjeldus:

Kasvatamine: Nuikapsast võib külvata otse kasvukohale või kasvatada ette istikud sarnaselt peakapsaga. Avamaale istutamiseks peaks taimel olema 3-4 pärislehte. Taimed istutatakse ritta 20-25cm vahedega. Mullaviljakuse suhtes ei ole nuikapsas väga nõudlik, kuid paremini edeneb ta huumusrikastel liivsavimuldadel. Selleks et nuikapsas kasvaks mahlane ja õrn, vajab ta kasvamiseks rohkesti vett. Veepuudusel muutub nuikapsas puiseks ja maitsetuks, ebaregulaarsel kastmisel kasvavad viljad lõhki.



Kasutamine: Mahe ja mõnusalt mahlane nuikapsas on suurepärane komponent erinevate toorsalatite valmistamisel. Ka on ta hea lisand erinevates paja- ja ahjuroogades, sobib küpsetamiseks paneeritult ja grillimiseks.

Kirjeldus

Kasvatamine: Nuikapsast võib külvata otse kasvukohale või kasvatada ette istikud sarnaselt peakapsaga. Avamaale istutamiseks peaks taimel olema 3-4 pärislehte. Taimed istutatakse ritta 20-25cm vahedega. Mullaviljakuse suhtes ei ole nuikapsas väga nõudlik, kuid paremini edeneb ta huumusrikastel liivsavimuldadel. Selleks et nuikapsas kasvaks mahlane ja õrn, vajab ta kasvamiseks rohkesti vett. Veepuudusel muutub nuikapsas puiseks ja maitsetuks, ebaregulaarsel kastmisel kasvavad viljad lõhki.



Kasutamine: Mahe ja mõnusalt mahlane nuikapsas on suurepärane komponent erinevate toorsalatite valmistamisel. Ka on ta hea lisand erinevates paja- ja ahjuroogades, sobib küpsetamiseks paneeritult ja grillimiseks.