Nisuleiva retsept
Valage 6 g juuretist juuretist purki ja lisage 50 ml vett. 15 minuti pärast lisage 50 g (5 supilusikatäit) täistera nisujahu ja segage. Kata purk kaanega ja jäta 2 päevaks toatemperatuurile seisma. Selle aja möödudes lisage 50 ml vett ja 50 g (5 supilusikatäit) täistera nisujahu. Sega ja jäta veel 24 tunniks seisma. Selle aja möödudes pane 100 g juuretist nõusse ja sega 100 ml vee, 200 g nisujahu tüüp 720 ja 8 g soolaga. Pärast sõtkumist jäta tainas u. 12 tundi toatemperatuuril. Küpseta leiba u. 30 minutit 220°C juures. Ülejäänud juuretisele lisa 50 g (6,5 supilusikatäit) täistera nisujahu ja 50 ml vett. Sega ja jäta veel üks leib küpsema, soovitavalt 1-2 päeva pärast. Kui te ei soovi kohe leiba küpsetada, võite juuretise panna külmkappi mitte kauemaks kui nädalaks, seejärel viia see toatemperatuurile ja korrata toitmisprotsessi. Juuretises sisalduv mikroorganismide segu annab parimad aroomid maksimaalselt 3 protsessiga.