Must Küüslauk valmib vaid Eestimaal mahedalt kasvanud küüslaugust.
Musta küüslaugu õisiku töötlemine on analoogne küüslaugu sibulate töötlemisele ja saadakse toorest küüslaugust nädalaid kestva küpsetamise tulemusel, mis leiab aset kontrollitud õhuniiskuse juures spetsiaalses ahjus. Protsessi tulemusena omandab küüslauk musta või tumepruuni värvuse, tekstuur muutub pehmeks ning on kleepuva konsistentsiga. Küüslaugule iseloomulik terav ja mõne jaoks ebameeldiv maitse ja lõhn asendub maheda magushapuka ja siirupise maitsega. Kaob ka seedimist ärritav küüslaugule omane kõrvaltoime.
Toode valmib käsitsitööna väikepartiide kaupa.
Toitumisalane teave: toote energiasisaldus 803kJ/100g ehk 189kcal/100g; rasv 0,83g/100g, millest küllastunud rasvhapped 0,22/100g; süsivesikud 39,8g/100g, millest suhkrud 17,6g/100g; valk 5,61g/100g; sool(Na x 2,5) 0,005g/100g (looduslik)