Must Küüslauk valmib vaid Eestimaal mahedalt kasvanud küüslaugust.
Musta küüslauku saadakse toorest küüslaugust nädalaid kestva küpsetamise tulemusel, mis leiab aset kontrollitud õhuniiskuse juures spetsiaalses ahjus. Protsessi tulemusena omandab küüslauk musta või tumepruuni värvuse, tekstuur muutub pehmeks ning on kleepuva konsistentsiga. Küüslaugule iseloomulik terav ja mõne jaoks ebameeldiv maitse ja lõhn asendub maheda magushapuka ja siirupise maitsega. Kaob ka seedimist ärritav küüslaugule omane kõrvaltoime.
Toode valmib käsitsitööna väikepartiide kaupa.
Toitumisalane teave: toote energiasisaldus 1209kJ/100g ehk 285kcal/100g; rasv 1,07g/100g, millest küllastunud rasvhapped 0,30/100g; süsivesikud 51,8g/100g, millest suhkrud 31,24g/100g; valk 17,05g/100g; naatrium 0.017g/100g; sool (Na x 2,5) 0,04g/100g
Küüslauk:
*tugevdab immuunsust ja on hea antioksüdantide allikas
*toetab hingamisteede ja veresoonkonna tervist ning aitab kolesterooli kontrolli all hoida
*aitab hoida südame terve ning toetab maksa talitust
*aitab hoida soolesiku mikrobioloogilist tasakaalu
*on antibakteriaalne ning aitab kaitsta keha kahjulike mikroorganismide ja seente eest
*aitab toime tulla stressiga