2 kg lihakonservi valmistamise retsept.
Koostis ained:
• 500 g peekonit
• 500 g sea kaelaliha
• 500 g sea abaliha
• 250 g searasva
• 250 g veiseliha
• 200 ml vett
• 30 g maitseainesegu lihakonservile
• 30 g soola
Valmistamine:
Liha võib ajad läbi hakklihamasina (rasvasem liha jaoks kasutada hõredamat sõela) või hakkida kuubikuteks , kui soovite suuremaid lihatükke. Searasv sõtkuda liha segusse, lisada vesi , maitseained ja sool, segage hoolikalt. Jätke segu 24 tunniks külmkappi maitsestuma.
Pange liha steriilsetesse purkidesse, jättes purgi äärde vähemalt 2 cm vaba ruum. Asetage suletud purgid sooja veega potti, vett peab olema nii palju, et ületaks purgis oleva liha taset. Pastöriseerige, vee keemise algusest alates, keetke 40 minutit. Järgmisel päeval korrake pastöriseerimist – hoidke veel 40 minutit.
Konservi säilivuse parendamisek pastöriseerige ka kolmandal päeval.