Kultuurbakter kodujuustule 3g

6.05

Tootekood: 5904816000313 Kategooriad: ,

Ühik : pakk

Kultuurbakterid kodujuustu valmistamiseks.
Külmkuivatatud piimhappebakterite segu, tänu millele saate valmistada maitsva koduse kodujuustu või hapupiima. Bakterite lisamine kiirendab ja stabiliseerib piima kalgendatudumist.
Pakendist piisab 50 L piimale.
5 L piimale lisatakse 0,3 g baktereid, millest saab umbes 1 kg kodujuustu.

Koostis: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktoos.

Pakend 3 g.

22 laos

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 6 Boonuspunkti!

Täpsem kirjeldus:

Valmistamis õpetus:
Valage potti 5 liitrit vähepastöriseeritud piima (kuumutatud kuni 74 °C) või värsket piima ja soojendage seda temperatuurini 40 °C. Lisage umbes 0,3 g (umbes 1/5 tl) baktereid, mis on lahustatud umbes 30 ml jahedas vees või piimas. Laske seista 24 tundi toatemperatuuril (see aeg piim kalgendub). Nii valmib hapupiim.
Kodujuustu saamiseks soojendage saadud hapendatud piima aeglasel temperatuurini 38–45 ° C ja hoidke soovitud temperatuuri, kuni vadak eraldub (vähemalt 30 minutit). Pange kohupiim riidesse nõrguma ja asetage külmkapis umbes 8 tundi. 
Soovitame süüa kodujuustu koore ja murulaukuga või magusat puuviljadega.

* Mida madalam temperatuur, seda õrnem on teie kohupiim. 
Bakterikultuuride mass võib varieeruda sõltuvalt nende aktiivsusest. 
Värske piim (pastorisseerimata) soovitatakse pastöriseerida temperatuuril umbes 65⁰C 30 minutit.

Kirjeldus

Valmistamis õpetus:
Valage potti 5 liitrit vähepastöriseeritud piima (kuumutatud kuni 74 °C) või värsket piima ja soojendage seda temperatuurini 40 °C. Lisage umbes 0,3 g (umbes 1/5 tl) baktereid, mis on lahustatud umbes 30 ml jahedas vees või piimas. Laske seista 24 tundi toatemperatuuril (see aeg piim kalgendub). Nii valmib hapupiim.
Kodujuustu saamiseks soojendage saadud hapendatud piima aeglasel temperatuurini 38–45 ° C ja hoidke soovitud temperatuuri, kuni vadak eraldub (vähemalt 30 minutit). Pange kohupiim riidesse nõrguma ja asetage külmkapis umbes 8 tundi. 
Soovitame süüa kodujuustu koore ja murulaukuga või magusat puuviljadega.

* Mida madalam temperatuur, seda õrnem on teie kohupiim. 
Bakterikultuuride mass võib varieeruda sõltuvalt nende aktiivsusest. 
Värske piim (pastorisseerimata) soovitatakse pastöriseerida temperatuuril umbes 65⁰C 30 minutit.