Kamtšatka kuslapuu Brązowa taim

4.45

Tootekood: 2000000054391 Kategooriad: ,

Ühik : tk

Lonicera caerulea subsp. kamtschatica

Sort “Brązowa “sordi viljad on võrreldes teiste söödava kuslapuu sortidega suuremad ja tugevamad ning sööja jaoks atraktiivsemad ning sobivad paremini käitlemiseks. Põõsas kasvab kusagil 1,8 meetri kõrguseks ning samasse suurusjärku jääb ka põõsa laius. Õied on kreemikasvalged ning ulatuvad õiekroonist välja. Söödav kuslapuu ärkab kevadel ellu väga varakult, tihtipeale juba aprilli alguses, õied puhkevad enamikul aastatel juba aprilli keskel. Külmakindel.

Taim on 1 L potis
1tk.

105 laos

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 4 Boonuspunkti!

Täpsem kirjeldus:

Kasvatamine: Söödav kuslapuu on üsna vähenõudlik kultuur. Juurestik ulatub põõsal küllaltki sügavale. Kasvab hästi nii kuivematel muldadel kui ka raskemas pinnases, kuid kuivematel muldadel vajavad noored taimed pisut lisavett. Sobivaim mulla pH on 5,5-6,5. Seisvat vett ega liigniiskust ei talu. Eelistab päikesepäistelisi, avaraid kasvukohti. Talub ka kerget varju, kuid sellisel juhul on põõsal marjad väiksemad. Väga tuulepealsed kasvukohad ei ole sobilikud

Kasutamine: Kõige parem tarbida värskelt, kuid sobivad ka konservide, mahlade, keediste, tinktuuride valmistamiseks, saab ka kuivatada ja külmutada.Tegemist on väga kasuliku ja tervisliku marjaga eelkõige seetõttu, et kuslapuu on meie oludes kõige varajasem looduslik vitamiinide allikas. Suur  C-vitamiini ja antioksüdantsete ainete sisaldus.

Kirjeldus

Kasvatamine: Söödav kuslapuu on üsna vähenõudlik kultuur. Juurestik ulatub põõsal küllaltki sügavale. Kasvab hästi nii kuivematel muldadel kui ka raskemas pinnases, kuid kuivematel muldadel vajavad noored taimed pisut lisavett. Sobivaim mulla pH on 5,5-6,5. Seisvat vett ega liigniiskust ei talu. Eelistab päikesepäistelisi, avaraid kasvukohti. Talub ka kerget varju, kuid sellisel juhul on põõsal marjad väiksemad. Väga tuulepealsed kasvukohad ei ole sobilikud

Kasutamine: Kõige parem tarbida värskelt, kuid sobivad ka konservide, mahlade, keediste, tinktuuride valmistamiseks, saab ka kuivatada ja külmutada.Tegemist on väga kasuliku ja tervisliku marjaga eelkõige seetõttu, et kuslapuu on meie oludes kõige varajasem looduslik vitamiinide allikas. Suur  C-vitamiini ja antioksüdantsete ainete sisaldus.