BIO Punapeet Detroit 2 S

3.50

Tootekood: 4015557433795 Kategooriad: ,

Ühik : pakk

Beta vulgaris

Mahe kasvatuseks sobiv seeme!
Tuntud tumepunane, ümar ja väga hea maitseline sort. Juurikas ei kasva liiga suureks ja on hea säilivusega. Külvata avamaale mais. Hea idanemistemperatuur on 10-15°C, idaneb 5-10 päevaga. Taimede vahe reas 7-10 cm.

Pakis umbes 100 seemet

10 laos

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 3 Boonuspunkti!

Täpsem kirjeldus:

Kasvatamine: Söögipeeti kasvatatakse vahetult kasvukohale külvates. Kui on soov peedisaaki varem koristada, võib peeti ka eelkasvatada ning seejärel ümber istutada, sest ümberistutamist talub peet hästi. Avamaale ei soovitata külvata peeti enne, kui muld on soojenenud vähemalt +8 kraadini. Meie kliimas on kõige parem külviaeg maikuu keskpaik ning lõpp. Kui on soov külvata varem, siis aitab hädast välja katteloor või kile. Peete külvatakse üksteisest 5-10 cm kaugusele ning kui on soov peete kasvatada mitmes reas, siis tuleks reavahe jätta umbes 25-30 cm. Niimoodi külvatud peedid tulevad väiksemad või keskmise suurusega ning on just parajad köögis roogade valmistamiseks. Kui on aga soov saada suurekasvulisi peete, siis tuleks peedid külvata üksteisest 20-25cm kaugusele.  Seemne külvisügavus sõltub  mullatüübist. Kui muld on kerge ja õhuline, siis sobib külvisügavuseks umbes 3-4cm. Raskema mulla korral aga 2-3cm. Söögipeet tärkab umbes 8-10 päeva pärast. Peet ei vaja väga palju kasvuaegset hoolt. Jälgida tuleb, et muld oleks kobestatud ja umbrohupuhas. 



Kasutamine: Meeldiva magusa maitsega ja sügisel väga mahlane. Eelisteks on suurepärane aroom, tugev värvus ja mitmekesine kasutatavus. Peeti võib lisada toorelt või kuumtöödeldult külmadele ja soojadele toitudele, sobib eriti hästi lihatoitude lisandiks. Riivitud peeti võib süüa toorelt, lisada kotlettidele, pajaroogadesse, hautistesse, vormiroogadesse ja suppidesse. 

Kirjeldus

Kasvatamine: Söögipeeti kasvatatakse vahetult kasvukohale külvates. Kui on soov peedisaaki varem koristada, võib peeti ka eelkasvatada ning seejärel ümber istutada, sest ümberistutamist talub peet hästi. Avamaale ei soovitata külvata peeti enne, kui muld on soojenenud vähemalt +8 kraadini. Meie kliimas on kõige parem külviaeg maikuu keskpaik ning lõpp. Kui on soov külvata varem, siis aitab hädast välja katteloor või kile. Peete külvatakse üksteisest 5-10 cm kaugusele ning kui on soov peete kasvatada mitmes reas, siis tuleks reavahe jätta umbes 25-30 cm. Niimoodi külvatud peedid tulevad väiksemad või keskmise suurusega ning on just parajad köögis roogade valmistamiseks. Kui on aga soov saada suurekasvulisi peete, siis tuleks peedid külvata üksteisest 20-25cm kaugusele.  Seemne külvisügavus sõltub  mullatüübist. Kui muld on kerge ja õhuline, siis sobib külvisügavuseks umbes 3-4cm. Raskema mulla korral aga 2-3cm. Söögipeet tärkab umbes 8-10 päeva pärast. Peet ei vaja väga palju kasvuaegset hoolt. Jälgida tuleb, et muld oleks kobestatud ja umbrohupuhas. 



Kasutamine: Meeldiva magusa maitsega ja sügisel väga mahlane. Eelisteks on suurepärane aroom, tugev värvus ja mitmekesine kasutatavus. Peeti võib lisada toorelt või kuumtöödeldult külmadele ja soojadele toitudele, sobib eriti hästi lihatoitude lisandiks. Riivitud peeti võib süüa toorelt, lisada kotlettidele, pajaroogadesse, hautistesse, vormiroogadesse ja suppidesse.