Aed-karusmari Hinnonmaki Red taim C1

4.95

Tootekood: 2000000054599 Kategooria:

Ribes uva-crispa

Aed-karusmari (rahvakeeli tikker) Hinnonmaki Red on suurepärane sort koduaias kasvatamiseks. Põõsas on keskmise suurusega, laiuv ja väheste nõrkade ogadega. Põõsa krõgus varieerub, kuid püsib vahemikus 1-1,2m. Vili on punase värvusega ja mõnusalt magus, viljad valmivad juuli keskpaigas. Põõsas on hea talvekindlusega ning jahukastele üpriski vastupidav. Õitseb mais-juunis.

Taim on 1 L potis
1 tk

90 laos

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 4 Boonuspunkti!

Ühik: tk

Täpsem kirjeldus

Kasvatamine: Istutuskoha muld peab kindlasti olema umbrohust puhastatud ja hiljuti orgaanilist väetist saanud. Ka tuleks istutuskoht puhastada kividest. Marjapõõsaste puhul tasub jälgida ka seda, et istutuskohta paistaks piisavalt päikesevalgust, sellest sõltub hilisem viljade ühtlane valmimine. Minimaalne soovituslik vahekaugus marjapõõsaste vahel on 1,5 meetrit. Karusmari ei ole kasvukoha suhtes eriti nõudlik, kuid kõige paremini kasvab päikeselises ja parasniiske mullaga kasvukohas. Ei sobi varjuline ega niiske kasvukoht, sellises kasvukohas kahaneb saagi kvaliteet ja kogus oluliselt ning suureneb põõsaste oht nakatuda seenhaigustesse. 

Kasutamine: Marju tarbitakse nii toorelt kui ka töödeldult. Nendest valmistatakse moose, mahla, veine, kompotte jms.
 

Kirjeldus

Kasvatamine: Istutuskoha muld peab kindlasti olema umbrohust puhastatud ja hiljuti orgaanilist väetist saanud. Ka tuleks istutuskoht puhastada kividest. Marjapõõsaste puhul tasub jälgida ka seda, et istutuskohta paistaks piisavalt päikesevalgust, sellest sõltub hilisem viljade ühtlane valmimine. Minimaalne soovituslik vahekaugus marjapõõsaste vahel on 1,5 meetrit. Karusmari ei ole kasvukoha suhtes eriti nõudlik, kuid kõige paremini kasvab päikeselises ja parasniiske mullaga kasvukohas. Ei sobi varjuline ega niiske kasvukoht, sellises kasvukohas kahaneb saagi kvaliteet ja kogus oluliselt ning suureneb põõsaste oht nakatuda seenhaigustesse. 

Kasutamine: Marju tarbitakse nii toorelt kui ka töödeldult. Nendest valmistatakse moose, mahla, veine, kompotte jms.