Aed-karusmari Hinnonmaki Green taim

4.45

Tootekood: 2000000069180 Kategooriad: ,

Ühik : tk

Ribes uva-crispa

Aed-karusmari (rahvakeeli tikker) on suurepärane marjapõõsas koduaeda. Sordil on ovaalsed, rohekad keskmise suurusega ja magusad marjad. Põõsas on keskmise suurusega (kuni 1,2m kõrge), laiuv ja väheste nõrkade ogadega. Karusmari õitseb aprillis-mais, viljad valmivad juunis kuni augustis. Sordi talvekindlus on rahuldav ja vastupidavus jahukastele hea.

Taim on 1 L potis
1tk.

121 laos

Registreerunud kliendina teenid selle toote ostmisel 4 Boonuspunkti!

Täpsem kirjeldus:

Kasvatamine: Istutuskoha muld peab kindlasti olema umbrohust puhastatud ja hiljuti orgaanilist väetist saanud. Ka tuleks istutuskoht puhastada kividest. Marjapõõsaste puhul tasub jälgida ka seda, et istutuskohta paistaks piisavalt päikesevalgust, sellest sõltub hilisem viljade ühtlane valmimine. Minimaalne soovituslik vahekaugus marjapõõsaste vahel on 1,5 meetrit. Karusmari ei ole kasvukoha suhtes eriti nõudlik, kuid kõige paremini kasvab päikeselises ja parasniiske mullaga kasvukohas. Ei sobi varjuline ega niiske kasvukoht, sellises kasvukohas kahaneb saagi kvaliteet ja kogus oluliselt ning suureneb põõsaste oht nakatuda seenhaigustesse. 



Kasutamine: Marju tarbitakse nii toorelt kui ka töödeldult. Nendest valmistatakse moose, mahla, veine, kompotte jms.

Kirjeldus

Kasvatamine: Istutuskoha muld peab kindlasti olema umbrohust puhastatud ja hiljuti orgaanilist väetist saanud. Ka tuleks istutuskoht puhastada kividest. Marjapõõsaste puhul tasub jälgida ka seda, et istutuskohta paistaks piisavalt päikesevalgust, sellest sõltub hilisem viljade ühtlane valmimine. Minimaalne soovituslik vahekaugus marjapõõsaste vahel on 1,5 meetrit. Karusmari ei ole kasvukoha suhtes eriti nõudlik, kuid kõige paremini kasvab päikeselises ja parasniiske mullaga kasvukohas. Ei sobi varjuline ega niiske kasvukoht, sellises kasvukohas kahaneb saagi kvaliteet ja kogus oluliselt ning suureneb põõsaste oht nakatuda seenhaigustesse. 



Kasutamine: Marju tarbitakse nii toorelt kui ka töödeldult. Nendest valmistatakse moose, mahla, veine, kompotte jms.