Maarahvapood - isetegemise rõõm

Quark

Quark

Ca 300 g juustu

 

Quark on kiire ja lihtne toorjuust, mis on armastatud oma toitainete rohkuse tõttu. Quark on kõrge proteiini- ja madala rasvasisaldusega, eriti populaarne põhja-euroopas, kus pakutakse seda puuviljadega desserdiks, maitsetaimedega maitsestatult leivakatteks või kastmeks.

 

Koostisained:

1 l täispiima

¼ kotikest mesofiilset bakterkultuuri

 

Vajalik varustus:

Pott

Sõel

Juustukangas

Termomeeter

Vahukulp

 

Valmistamine etappide kaupa:

 

  1. Piima koaguleerimine

Steriliseeri kogu varustus steriliseerijaga

Kuumuta piim potis 30 kraadi C

Lisa starterkultuur

Jäta valmima 12-24 h (temperatuur peab olema 20-30kraadi C)

 

  1. Kurnamine

Tõsta juust vahukulbiga juustukangaga vooderdatud sõelale ja lase nõrguda  kuni paksus sulle paras tundub. See võib olla nagu kreeka jogurtil, või paksem nagu kreemjuustul.

 

  1. Maitsestamine/kasutamine

Lisa hakitud maitsetaimed rukkileivakatteaks, lisa piima kreemiseks magustoiduks puuviljadega. Quark on ideaalne kasutamiseks küpsetamisel, samuti põhikomponendiks juustukookides.

 

Sordiseeme