Maarahvapood - isetegemise rõõm

Mascarpone

Mascarpone

Ca 700 g juustu

Koostisained:

1 l vahukoort

½ tl sidrunhapet lahustatud 2spl-s külmas vees

Vajalik varustus:

Pott

Sõel

Juustukangas

Termomeeter

Vahukulp

Valmistamine:

 

Steriliseeri kogu varustus steriliseerijaga

Vala potti  vahukoor

Kuumuta koor potis aeglaselt 85 kraadi C

Lisa sidrunhape

Hoia veel 5 minutit koort 85 kraadi juures

Võta pott pliidilt maha ja lase jahtuda mõned tunnid või üleöö

Vala koor läbi juustukangaga vooderdatud sõela. Jäta nõrguma kuni juust on saavutanud sobiva paksuse. Mascarpone peaks olema umbes kreeka jogurti paksune. Külmikus pakseneb veel, st jäta algul veidi vedelam.

Mascarpone säilib külmkapis õhukindlalt suletuna ca 4 ööpäeva.

Sordiseeme