Maarahvapood - isetegemise rõõm

Kreemjuust (toorjuust)

Kreemjuust (toorjuust)

Ca 400 g juustu

 

Koostisained:

5 dl  täispiima

5 dl värsket vahukoort

¼   kotikest ( 1 drop tsp)mesofiilset bakterkultuuri

½ tabletti juustulaapi (lahustatud 1/8  tassis külmas vees)

NB! Laap ei lahustu täielikult, sega vahetult enne piimaga segamist

0,5 ml kaltsiumkloriidi mõõda pipetiga

Juustusoola (vastavalt maitsele)

maitsetaimed

 

Vajalik varustus:

Pott

Sõel

Juustukangas

Termomeeter

Suur Vahukulp

 

Valmistamine etappide kaupa:

 

  1. Piima koaguleerimine

Steriliseeri kogu varustus steriliseerijaga

Vala potti piim ja vahukoor

Kuumuta piim potis 22 kraadi C enne kaltsiumkloriidi segamist

Lisa kaltsiumkloriid

Lisa starterkultuur

Lisa juustulaap

Jäta valmima ca 20 kraadi C juurde 24 tunniks

 

  1. Kalgendi kurnamine

Tõsta vahukulbiga kalgend juustukangaga vooderdatud sõelale, seo kanganurgad kokku ja tõsta juust nõrguma ca 6 tunniks

 

  1. maitsestamine

pane juust kaussi, sega konsistentsilt pastalaadseks, lisa juustusool ja värsked või kuivatatud maitsetaimed.

Sordiseeme