Maarahvapood - isetegemise rõõm

Keefir

Keefiri valmistamise komplekt

Keefiri saab valmistada piimast, sojast, kookosveest, või puuviljamahlast. Tavaliselt kasutatakse  pastöriseeritud täispiima või vähendatud rasvasisaldusega piima, mõlemad sobivad. Sobib ka toorpiim, kui soovid seda kasutada.

Kuidas teha keefiri

 

  1. Võta kõik materjalid purgist välja ja pese purk korralikult.
  2. Lisa 1 l piima purki(iga piim sobib), mida suurem on piima rasvasisaldus seda paksem keefir tuleb.
  3. Lisa I pakike bakterkultuuri ja puhas segamispall, keera kaas kinni ja raputa korralikult läbi.
  4. Eemalda metallkaas, lõika juustukangast kahekihiline tükk, katmaks purki, kinnita kummiga. Nüüd pääseb hapnemisel tekkiv gaas välja,. Kui soovid gaasilist keefiri kata purk uuesti metallkaanega, nüüd jäävad gaasid purki.
  5. Lase keefiril siesta 24 tundi toatemperatuuril.

Kui hapnemisperiood on läbi, on kefir paksenenud, kui kasutasid piima, mahla puhul on maitse muutunud vähem magusaks. Eemalda juustukangasja raputa keefiri korralikult enne kui paned külmkappi seisma.

Jäta segamispall purki ja sega enne iga kasutamist

Keefir seisab külmkapis ca 2 nädalat.

Keefiri kultuuri saab uuesti kasutada

Keefirikultuur on uuesti kasutatav vähemalt kaks korda, kordade arv sõltub keefiri valmistamise ajal hoitud hügieenist. Soovitavalt kasuta kultuuri uuesti 7 päeva jooksul.

Kuidas Keefiri kultuuri uuesti kasutada:

Säilita ¼ tassi keefiri eelmisest keefiriteost

Lisa 1 l piima või mahla

Kata purk ja lase siesta 24 tundi.

Sordiseeme