Maarahvapood - isetegemise rõõm

Maarahva pood soovitab

Mida teha vadakuga:

 

Vadak , mis jääb järele juustuvalmistamisest on väga toitaineterohke ja sobib meie toidu rikastamiseks.

 

Leib ja pizza: kasutatakse leiva- ja pizzataignas, lisab huvitava maitsenüansi ja parandab tekstuuri.

 

Supid: Kasuta puljongipõhjas, lisades seda karridele ja suppidele

 

Smuutid: Kombineeri puuviljade ja marjadega smuutides

 

Vadaku Ricotta:

 

Kuumuta 5 l vadakut 60o C, sega katkematult

Lisa 2 tassi täispiima ja ½ -1 tl soola

Kuumuta segu kuni 90o C, jätka segamist

90o juures lisa 2 spl valget äädikat, lisamise ajal sega ikka vaikselt

Jäta seisma 5-10 minutiks, et ricotta kõveneks.

Kogu pinnalt vahukulbiga kalgend ricottavormi

Võib süüa kohe v hoida külmikus kuni nädala.